Alla hjärtans dag!

By on February 13, 2012 in Reportages

Photo: Arash Moosavian

Skolan slutar tidigt, solen skiner och snön ligger vit och skimrande över marken. Jag känner en varm hand som kramar om min och jag blir varm i hela kroppen. Jag tittar upp mot den blå himlen och ler, så otroligt lycklig. Jag skrattar lätt innan jag öppnar ögonen. Återigen sitter jag ensam på bussen, en dag som vilken annan, men nu känns stämningen i luften igen. Den där överdrivet gulliga rosaröda dimman som har fått alla par att få fjärilar i magen. Helt plötsligt har alla återigen blivit nykära och är lyckligare än någonsin.

Längre bak på bussen sitter det ett par och gullar med varandra, vid stationen likaså, vid varje gathörn tycks de finnas. Är det någon sorts epidemi? Alla de par som man tidigare sett bråka gång på gång är nu helt plötsligt mer förälskade än någonsin. Det är den rosaröda dimman, den kan enbart liknas vid en sjukdom som suger in allt och alla den kan. Än en gång är det dags för alla singlars värsta högtid att dyka upp runt hörnet igen. Just det: alla hjärtans dag.

Överallt så ser man reklamskyltar och affischeringar fyllda med hjärtan och lyckliga människor som smittats av det här rosaröda skimret. Helt plötsligt verkar alla vara kärlekstörstiga som aldrig förr och en efter en blir alla vännerna upptagna.

Vad är det för en hysteri som sprider sig över alla kring den här dagen? Det är en otroligt fin tanke det här med alla hjärtans dag, att se till att minnas dem du bryr dig om. En klok vän sa en gång: “loving is not saying ’I love you’ on days you’re supposed to, it is saying ‘I love you’ on all the other days”. Hoppa över pressen med fina presenter, middagar och blommor, det är tanken som räknas och det ska inte leda till preass. Som citatet säger så handlar det inte om att visa sina känslor när man måste, utan när man vill.

Ändock är det fint att vilja göra någonting extra speciellt på alla hjärtans dag, men skippa stressen! Ifall du inte har någon att umgås med så innebär inte det att jorden kommer gå under.

Alla hjärtans dag handlar om att man ska våga visa för de människor man bryr sig om att man gör just det – bryr sig om dem. Detta kan man göra med ett kort, godis, en blomma eller bara en komplimang. Vissa gör mer, andra mindre. Oavsett vad du gör behöver inte människan som du bryr dig om nödvändigtvis vara en pojk- eller flickvän. Familj och vänner uppskattar säkert också att bli ihågkomna på alla hjärtans dag. Givetvis vill ingen sitta ensam på alla hjärtans dag, så gör någonting kul utav det! Var med kompisar eller med familjen, hitta på någonting roligt, sitt inte bara hemma och deppa för att du inte har någon att fira med. När du tänker efter så har du säkert fler du kan fira med än vad du tror. Tillhör du en av de lyckligt lottade som är så där överdrivet gullig med din partner och får alla oss andra att vilja kräkas, så behöver du uppenbarligen inte fundera över din alla hjärtans dag.

På väg hem går jag förbi ytterligare ett par, de är söta så man får diabetes. Bara för att den där rosaröda dimman tycks ha missat mig i år igen så tänker inte jag deppa. Här blir det party med vännerna istället!


By