Europaparlamentet i Kungsholmens aula

By on February 6, 2012 in Events

Under tre intensiva dagar hölls riksfinaler i EUP (Europeiska ungdomsparlamentet) i Kungsholmens aula. Självklart tävlade flera av våra egna elever för Stockholm på hemmaplan.

EUP är, precis som namnet antyder, ett slags Europaparlament för ungdomar vars syfte är att öka ungdomars intresse för politik i allmänhet och EU i synnerhet. Det finns underorganisationer i 32 länder, där man håller både stadsfinaler och riksfinaler för att utse landets representanter. Här i Sverige tävlar alltså elever från de allra bästa gymnasieskolorna om en plats i den sista internationella sessionen i Istanbul.

Cirka 150 ungdomar från hela landet strömmade in till Kungsholmen för att delta i evenemanget, som pågick under fredagen, lördagen och söndagen. Under tre dagar jobbade man sedan med och debatterade om den nuvarande krisen i EU.

– Det känns jättebra och jag är otroligt stolt över mina lagmedlemmar, Oscar och Caleb som organiserade den fantastiska sessionen, Mrs. Ingulfson och även över mig själv, säger Leo Podov, en av Kungsholmens Gymnasiums deltagare.

Deltagarna har dock ännu inte fått reda på vilka som gått vidare till den internationella sessionen.


By