Guide till Läroverksfejden

By on March 28, 2012 in Läroverksfejden

Photo: Elin Brorsson

Som det säkert inte har undgått någon närmar sig Läroverksfejden med rasande fart och snart är det dags igen! KZINE har satt ihop en liten guide till hur fejden fungerar inför de stundande tävlingarna.

Våra kära ettor har säkert börjat bli bombarderade med kommentarer om hur kul Läroverksfejden är från oss tvåor och treor, nu när det börjar närma sig. Men vissa kanske inte riktigt vet hur upplägget faktiskt ser ut. Dessutom så har ju reglerna ändrats i år, så alla tvåor och treor kanske inte heller vet hur tävlingarna kommer se ut. Därför har KZINE skapat denna guide till Läroverksfejden, för att guida er till skolans roligaste event i år!

Läroverksfejden är tävlingen om vilken som egentligen är Stockholms bästa skola. Varje år tävlar vi mot Östra Real, Södra Latin och Norra Real. Tävlingen består, som de flesta säkert har hört, av fyra deltävlingar, som var och en arrangeras av en viss skola. Innan de tre deltävlingarna som inte hålls hos oss, samlas vi och tågar tillsammans till tävlingen för att riktigt tagga till!

Deltävling 1 – Estetik
Denna deltävling hålls i Södra Latins aula onsdagen den 18:e april kl 17.00, och man tävlar i dans, musik och teater. Temat för tävlingen är Dubbla budskap, vilket man själv får tolka som man vill.

Deltävling 2 – Retorik
Tävling nummer två hålls här på KG onsdagen den 25:e april. Den hålls i vår egen aula och handlar om retorik. Deltagarna ställs mot varandra i en oförberedd debatt, men ska också i år, till skillnad från tidigare år, hålla ett eget förberett tal. Temat är 2012 – Jorden går under.

Deltävling 3 – Allmänbildning
Denna tävling hålls i Norra Reals aula onsdagen den 2:a maj. Tidigare bestod detta delmoment av Jeopardy men det har i år ändrats till allmänbildning, för att på riktigt testa deltagarnas kunskaper. Tävlingen kommer först bestå av breddkunskap, och sedan specifikkunskap.

Deltävling 4 – Idrott
Denna tävling arrangeras av Östra Real den 9:e maj men hålls vanligtvis på Zinkensdamms IP. Tidigare har detta bara bestått av en fotbollsturnering, men har nu utvidgats till både en herr -och damturnering i fotboll, samt 4-kamp i friidrott. 4-kampen kommer bestå av grenarna höjdhopp, längdhopp, kulstötning och 400-meter.

Glöm inte att om du vill delta och kämpa för vår stolta skola, och vara med och bära Kungsholmen till segern, så hålls uttagningarna under vecka 14. Gå in på Elevkårens evenemang för att få reda på mer: http://www.facebook.com/events/308727522523095/

Det här tar vi lätt, KG!


By