High School Musical

By on March 31, 2012 in Events

Photo: Elin Brorsson

Årets musikaluppsättning, High School Musical avslutades igår kväll med den sista föreställningen i skolans aula. Publiken bjöds under fyra föreställningar på en mycket bra show, där framförallt komedin var det som imponerade (åtminstone på mig).

Musikalnummrena är bra och välplanerade, men det som främst imponerar mig i High School Musical är skådespeleriet. Vindar Fritzell och Amalia Holm Bjelke i huvudrollerna som Gabriella och Troy är riktigt bra. Det är också komedin i musikalen som riktigt imponerar. Ivi Petterson och Klas Wetterberg som Sharpay och Ryan får mig att skratta högt flera gånger, och Camila Walhgren som Darbus är fullständigt galen (i en mycket positiv mening!).

En annan viktig del som gör att musikalen blir så bra är att skådespelarna aldrig tappar sina roller, även när de bara är i bakgrunden på scenen. Flera gånger pågår riktigt roliga scener i bakgrunden, samtidigt som i förgrunden. T. ex. när Anna Bernhardssons och Alexandra Mattsons karaktärer spenderar flera minuter med att tyst bråka om en kille i bakgrunden, samtidigt som Vindar och Amalia sjunger framför dem.

En musikal är förstås väldigt komplicerad att sätta ihop men trots ett och ett annat litet misstag märks det att otroligt mycket tid lagts ner för att ge publiken en bra show. I slutändan är jag mycket imponerad, så tack till arrangörerna Barbara Chamoun, Annika Holdar, Elsa Lindevall, Linnea Larsson och Ida Norén och samtliga skådespelare för en riktigt bra föreställning!

Två favoriter: 

Favoritnummer:
We’re All In This Together

Favoritreplik:
“Break a leg. I teatervärlden betyder det lycka till.”

Watch the whole musical here!


By