Dags att tagga till på allvar…

By on April 11, 2012 in Läroverksfejden

Photo: Elin Brorsson

En vecka. Sju dagar. Det är allt som återstår innan årets mest efterlängtade event drar igång. Allt som återstår innan den svartklädda armén ännu en gång tågar över Fridhemsplan, och Kungsholmens ramsor ljuder över gator och torg. Nu kör vi, KG!

En vecka, sedan smäller det. Läroverksfejden 2012. Den stora tävlingen där Stockholms fyra största skolor slåss om vem som är bäst. Tävlingen där tre eftersläntrare kämpar för att nå upp till storebror Kungsholmens nivå. Vi som varit med förr längtar ivrigt, ni som inte varit med tidigare ser på det med förväntansfulla ögon.

Det är stort, riktigt stort, det kan jag lova er. Känslan när man väller fram över Fridhemsplan och får alla bussar och bilar att stanna till, känslan när man fullständigt ockuperar tunnelbanan och fyller alla vagnar, när man tågar in till motståndarnas skolgård och kämpar för att Kungsholmens sånger ska höras mest, den känslan är enorm, fantastisk. Det är kärlek, hat och rivalitet. Allt på en och samma gång.

Det är denna känsla vi kommer att uppleva om knappt en vecka, när vi står där på skolgården, repeterar våra ramsor, och sedan tar de första stegen mot Slussen och Södra Latin. När vi låter de svarta flaggorna vaja högt, samtidigt som vi sjunger om hur Kungsholmen marscherar in. När vi ännu en gång visar Stockholm vilka vi är.

”Det är vi som är Kungsholmen”, är en av våra klassiska ramsor. 2011 visade vi vad det innebär att ”vara Kungsholmen”. Södra hängde på ett tag, men i slutändan var det inget snack när vi tog hem trofén dit den hör hemma, och där den ska förbli – i Kungsholmens Gymnasium.

Om en vecka inleds alltså kampen för fjärde gången. Vi går in i fejden som regerande mästare, och det är precis vad vi ska fortsätta vara när den sista tävlingen är över, i början av maj. Låt oss visa ännu en gång att Kungsholmens Gymnasium är och förblir Stockholms bästa läroverk, inte bara i betygsstatistiken men även på scenen, vid podiet och på planen.

En vecka. Sju dagar. Det är dags att tagga till på allvar! Nu kör vi, KG!


By