"Det kommer bli helt jävla sjukt grymt!"

By and on April 12, 2012 in Elevkåren, Interviews

För några veckor sedan valdes Kungsholmens nya Elevkårsstyrelse. KZINE tog sig ner till Elevkårsrummet för att prata med de nya (och gamla) styrelsemedlemmarna om deras intryck av styrelsearbetet och planerna inför det kommande året.

När vi kommer in i elevkårsrummet är alla styrelsemedlemmar fortfarande uppe och springer och fixar med olika saker eftersom de precis som vi nyss har kommit från sista blocklektionen på  torsdagen. De många cigarettpaketen som vanligtvis sitter uppklistrade runt tavlan på ena väggen ligger i en stor hög mitt på bordet. Tydligen håller styrelsen på att sortera dem, men arbetet avbryts i förmån för vår intervju. “Vi har inte rökt alla idag”, skämtar Ida Wallin, Elevkårens ordförande för andra året i rad, innan paketen städas bort från mötesbordet.

Trots den korta tid de varit en styrelse ihop märks det att medlemmarna redan är bekväma med varandra. De pratar alla högljutt och när vi ska sätta oss runt bordet drar Klas Wetterberg ut Love Lyssarides stol under honom så att han ramlar i golvet. Till slut lyckas Ida i alla fall få alla att sätta sig runt bordet och tystna och intervjun kan börja. Runt bordet sitter nu hela styrelsen, bestående av Ida Wallin, Leo Podov, Oscar Theblin, Klas Wetterberg, Amalia Holm Bjelke, Kajsa Fernström Nåtby, Vindar Fritzell och Love Lyssarides.

Vi börjar med att fråga de 6 nya styrelsemedlemmarna om positiva och negativa intryck av styrelsearbetet än så länge, men alla verkar bara ha gott att säga om det. “Det finns inget negativt”, säger Klas och de andra instämmer. Alla lyfter fram övergångsperioden och samarbetet mellan den gamla och nya styrelsen som något starkt positivt. “Den gamla styrelsen, de skiter inte i oss, utan de är noga med att överlämna så att vi ska förstå vad det handlar om, så man känner sig trygg”, säger Amalia Holm Bjelke. “De har verkligen engagerat sig i att överlämna sitt arbete till oss och inte bara dumpat ner en pappersbunt och sagt varsågoda”, fortsätter Vindar Fritzell.

Ida och Leos expertis och erfarenhet ifrån sitt tidigare styrelsearbete verkar också vara något som de nya medlemmarna tycker är väldigt positivt. De två är de enda medlemmarna som även var med i styrelsen förra året och är i år ordförande respektive vice ordförande. “Jag har verkligen märkt hur Ida och Leo kan sina saker, det vet precis vad vi ska göra och det är så skönt att kunna ha dem att lyssna på”, säger Klas. “Ja när man kommer in såhär och det är väldigt strukturerat och det är verkligen välfungerande så känner man också att det är väldigt seriöst. Man kan verkligen göra någonting och man känner sig liksom, ja man känner sig viktig på något sätt”, säger Oscar Theblin och styrelsen börjar skratta. “På ett positivt sätt, inte på ett hybrissätt utan verkligen att man känner att man gör en skillnad för alla medlemmar också, och det är en väldigt bra känsla”, lägger han hastigt till.

Vad har ni för planer inför året och vad kommer ni förändra från förra året?

“Som jag nämnde tidigare så har vi ju fortfarande en överlämningsperiod så det betyder att vi fortfarande är i processen att lämna över det vi gjorde under förra året. Vi har inte riktigt hunnit prata om vad som kommer förändras under nästa år. Men självklart har väldigt många, inklusive mig själv, väldigt många tankar och ideér om vad som kan förbättras och vad som fungerar och nytt som kan startas upp. Men som sagt så har vi inte diskuterat det inom styrelsen än och då känner vi oss inte bekväma med att dela med oss av det”, säger Ida. Vad de nya ideérna är hålls än så länge hemligt av styrelsen. På frågan om hon kan dela med sig av några av sina egna ideér svarar Ida diplomatiskt: “Jag har inte delat de med styrelsen än, så att jag kan inte dela med mig. Tyvärr. Återkom om två-tre veckor.” “Inga kommentarer”, lägger någon till och det skrattas lite. Men vi försäkras fortfarande om att saker kommer genomföras. “Ni kommer självklart bländas av allting som vi ska göra sen när vi faktiskt gör det. Men just för tillfället så får ni vänta”, säger Leo Podov. “Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge”, tillägger Oscar.

Innan vi lämnar styrelsen åt deras eftermiddagsmöte, som kommer hålla på ett par timmar efter att vi avlägsnat oss, avslutar Leo: “Jag kan väl säga att jag tycker alla medlemmar ska vara jävligt taggade på det här nästkommande året för det kommer bli helt jävla sjukt grymt! Det kommer komma till nya grejer, som ni ska få bli överraskade om.”

Även om de är tysta med vad de har för specifika planer just nu låter det alltså som att vi kan vänta oss en hel del spännande saker från Elevkårsstyrelsen i år. Vi ser fram emot det!

]]>


By and