KG hamnar på tredje plats

By on April 25, 2012 in Läroverksfejden

Södra Latin har vunnit den andra deltävlingen; retorik. Det är inget rykte, ingen lögn. Med otillräcklig motivering, har våra fyra fantastiska, kompetenta och helt enkelt oöverträffliga representanter hamnat på tredje plats.

Kvällen började med ett par kreativa tal med ämnet “Jordens undergång 2012”. KGs innovativa omarbetning av Churchills kända tal var definitivt något som fick publiken att höja på ögonbrynen. Ärligt talat var Södras inlevelsefulla talare som låtsades vara jordens själ också ganska kreativa och intresseväckande.

Under själva debatten blev det självklart att det är Kungsholmen som är Läroverksfejdens regerande mästare. Våra tre deltagare överglänste sina motståndare, debatterade på ett sakligt sätt och hade alltid något förnuftigt att säga. Tyvärr präglades de andra skolornas uppträdanden av inkoherens och osäkerhet. Såklart var enstaka argument framstående, men det var bara Kungsholmen som lyckades hålla en hög standard rakt igenom.

Men Läroverksfejden är inte slut ännu. Det finns sammanlagt fyra deltävlingar och minideltävlingar kvar, och då ska vi hämnas. Vi ska visa att det är vi som är de regerande mästarna. För det är vi som är Kungsholmen.


By