En öken, en slev, en Norraelev!

By and on May 2, 2012 in Läroverksfejden

OVÄSEN Publiken skriker och hoppar upp och ned, Södra Latins hejarklack tjatar om vänsterpolitik och domarna är allmänt förvirrade. Tävlingen är slut och Södra har vunnit igen, med KG hack i häl. Så såg det ut på dagens läroverksfejd i Norra Reals aula. Det var den tredje deltävlingen: allmänbildning.

Klockan 16 idag samlades några dussin KG-elever på skolgården för att tåga till Norra. Iklädda svarta KG-tröjor och viftandes på stora svarta flaggor med den ökända “The Pug” på marscherade vi genom gatorna. I fronten fanns två killar som högljutt trummade samt någon med en megafon som skrek “Vänster höger vänster”. Det hela liknade en blandning av en armé och en grupp unga huliganer.

Väl på plats stod KG själva på skolgården ett tag och skrek, tills de andra skolorna anlände. Norra Real var redan på plats med såg något förvirrade ut trots att de var på hemmaplan. Södra tjatade som vanligt om att Jesus gick på deras skola, och mot alla förväntningar (ehm ehm) sjöngs också “Staten och kapitalet” av Ebba Grön. Någon halvtimme senare anlände Östra, och precis som vid förra deltävlingen bestod det blå laget av ett fåtal förvirrade tonåringar som nervöst viftade på en liten flagga.

Tävlingen bestod av två ronder. Rond 1 handlade om breddkunskap, och bestod av ett antal frågor som var värda 50 poäng var. Tre personer från varje skola representerades på scen och alla deltagare fick svara på frågor i tur och ordning. I slutet på ronden var ställningen 750 poäng till Södra, 750 till Norra, 650 till KG och 600 till Östra. I nästa rond fick deltagarna knappar att trycka på likt en frågesport på TV. De kunde själva bestämma hur många poäng de “satsade” på varje kategori (nästan alla av vilka var historiska figurer, något Norra är bra på eller?). På grund av detta system varierade ställningen hela tiden, och alla skolor förutom Östra ledde vid något tillfälle.

Till slut, på näst sista frågan, satsade Filip från KG 5000 poäng på en musikteorifråga och fick rätt! Vi ledde ganska rejält, men sedan på sista frågan som handlade om ekonomi satsade en kille från Södra precis tillräckligt för att vinna över oss, och han fick rätt. Alla KGare i publiken drog en ledsen suck, medan Södra tjöt av glädje.

Det hela var en jämn och rättvis kamp mellan många väldigt intelligenta människor, med massor av spänning och drama.  Efter dagens resultat kan vi tyvärr inte längre vinna Läroverksfejden, om domarnas beslut kvarstår. Men Norra och Östra ska vi i alla fall besegra! Och vi hade ju i alla fall qul (grundämnet Uuq finns faktiskt).


By and