Kungsholmen slutar tvåa

By on May 9, 2012 in Läroverksfejden

Photo: Stella von Koskull

Efter en riktig berg- och dalbana av känslor i samband med den fjärde och sista deltävlingen, är resultatet för Läroverksfejden 2012 här. Kungsholmens Gymnasium kom tvåa, hack i häl på Södra Latin som vann fejden för i år.

Tidigt under måndagsmorgonen kom ett glädjande besked från Läroverksfejdsstyrelsen att resultaten från den tredje deltävlingen hade ogiltigförklarats, vilket betydde att Kungsholmen fortfarande hade en chans att vinna Läroverksfejden. Hoppets låga hade tänts i alla KG-elevers hjärtan. Tyvärr så innebar en del strul med minideltävlingarna att hoppets låga släcktes lika fort som det tändes – det var omöjligt för oss att vinna, oavsett resultat i sista deltävlingen.

Men vad gör det? Sång och kaos bröt ut i Stockholmsområdet när Kungsholmens Gymnasium påbörjade sin marsch mot Zinkensdamms IP. Tunnelbanevagnarna gungade i takt med hundratals elever som sjöng och hoppade till ”Alla KG upp och hoppa”. Marschen fortsatte sedan hela vägen från Mariatorget till Zinkensdamms IP, och innan alla elever hade hunnit sätta sig bekväma i arenan, kom ännu ett besked som fick eleverna att skrika av glädje. Kungsholmen hade vunnit den första fotbollsmatchen.

Vid summeringen av dagen kunde vi konstatera att KGs tjejlag, efter en utomordentlig prestation i fotboll, kom tvåa. Detta efter en andlöst spännande final mot Östra Reals tjejer, som tyvärr slutade i förlust. Kungsholmens herrlag stod för en nästan lika bra uppvisning, som dock tyvärr präglades av lite otur, men kom trea efter en härlig seger i bronsmatchen mot Södra Latin (sämst på fotboll som vanligt).  Friidrotten var lika underhållande och kämpig som fotbollsmatcherna.

Efter en tuff dag blev Kungsholmens resultat följande:
Längdhopp: Tjejerna 3:a, killarna 4:a
Kula: Tjejerna 1:a, killarna 3:a
400 meter: Tjejerna diskvalificerade, killarna 2:a
Höjdhopp: Killarna och tjejerna fyra tillsammans

Resultaten innebär slutet för KGs tid i rampljuset för i år. Detta eftersom Södra Latin vann majoriteten av friidrottsgrenarna, och dessutom redan ledde i fejden. Vi är dock alla tacksamma för skratten och tårarna vi har upplevt tillsammans under årets Läroverksfejd. Detta betyder dock inte slutet för vår era. Nästa år kommer vi att vinna igen, för det är vi som är mästarnas mästare. Det är vi som är Kungsholmen!


By