Frankofona Spelsällskapets årliga avslutningspicknick

By on June 3, 2012 in Events

Läsåret börjar äntligen närma sig sitt slut, och med det kommer en del festligheter. FFSS, det Frankofona Spelsällskapet, har iakttagit alla de spektaklen som hålls och tycker att ettorna och tvåorna är helt bortglömda. För att bryta barriären mellan årskurser och sektioner kommer FFSS att införa den nya traditionen “Frankofonas Årliga Avslutningspicknick”. Detta för att fira att sommarlovet snart är här och tillsammans vinka adjö till skolan under trevligare omständigheter än Peter Lyths öronbedövande tenorstämma. En samlingspunkt för alla att få pusta ut, ta det lugnt och njuta.

Precis som skolåret enligt tradition börjar med Karnevalen vill FFSS skapa samma gemenskap även när vi slutar. Men eftersom det förstås är svårt att starta en tradition från ingenstans har FFSS gjort en skämtsam kampanj för årets picknick där de gått ut med att det är 100-årsjubileum. I samarbete med Kungsholmen Film Production har de i en film anspelat på traditionens rika anor som dateras så långt tillbaka som till 1912.

Avslutningspicknicken kommer att äga rum under onsdagseftermiddagen den 5 juni i Kronobergsparken och det är bara att droppa in. Alla ombeds därför att ta med filtar, mat och dricka för att göra detta till en så bra picknick som möjligt. Har ni något som kan höja stämningen, instrument, spel eller liknande uppskattas även det.


By