"Jag bor på skolan"

By and on January 28, 2013 in Elevkåren, Events, Interviews

Vindar Alla på skolan har förmodligen hört talas om honom. Svärmorsdrömmen med det breda leendet, sociala utskottets ordförande och nu även mannen bakom Kungsholmens hetaste samtalsämne: Vinterfestivalen. Dock känner de flesta antagligen inte till honom som person. Vem är han och vilka mysterier döljer sig bakom hans bländande charm? Att Vindar är en upptagen man står klart för oss då vi äntligen, efter mycket fram och tillbaka, lyckas fånga honom en fredagskväll precis innan han ska lämna skolan. Vi slår oss ner, på vad som antagligen är de mest obekväma bänkarna i hela skolan, och han börjar berätta om sig själv. ”Jag älskar kontakten med andra människor”, berättar han, och vi förstår att han är väldigt social som person och en som ständigt gillar att träffa nya människor, och umgås med de han redan känner. “Därför passar KG bra.” Han fortsätter med att berätta att favoritappen på telefonen är Spotify (möjligtvis Clash of Clans) och att han har en drivande kreativitet. Vinterfestivalen är ett bevis. Han säger dock att kreativiteten ibland kan vara för drivande, som om han inte kan sluta med något när han väl har börjat. Samtidigt som han pratar börjar vi fundera på hur han egentligen lyckas hinna med skolan? Som om han läst våra tankar förklarar han att skolan alltid prioriteras först och att han faktiskt går på alla lektioner, till skillnad från vissa andra styrelsemedlemmar. Planering och effektivitet är A och O säger han och berättar att han pluggar så fort han har några minuter över, medan vi i hemlighet önskar att vi var lika effektiva. Sedan berättar han, och vi tror inte våra öron, att det även finns en fritid. Det låter nästan som ett skämt, och vi frågar honom nu rakt ut: Hur hinner du med allt? 
Med ett leende på läpparna säger han: “Jag bor på skolan” och berättar att han en gång till och med var tvungen att bryta sig ut ur skolan. Eftersom han nu har påstått att han har en fritid måste vi också fråga vad han gör på den, och någorlunda förväntat berättar han att han hänger med vänner. Sedan så har han ju flickvän. Han har även tränat mycket, bland annat bandy (på is) i Hammarby. Nu på senaste tiden har han ändå blivit tvungen att dra ner på bandyn ganska rejält. Till slut kan vi inte längre stilla vår nyfikenhet och bestämmer oss för att ta reda på mer om den omtalade Vinterfestivalen som ska arrangeras för första gången inom bara ett par dagar. När vi frågar honom hur han kom på idén så berättar han att det är en vision han har haft ända sedan ettan, då han kom med i sociala utskottets stab. Då trodde han inte att det var möjligt att genomföra, men nu när han är ordförande så berättar han skämtsamt att allt är möjligt. När det i början av trean var dags att sparka igång projektarbetet tog han tag i sin vision, som hade legat och grott, och förvandlade den till verklighet. Han berättar att det har varit ett tufft projekt, som varit lättare sagt än gjort, att genomföra. Framför allt har det varit tid och resurser som varit en bristvara, men som tur är har My Academy sponsrat en del. Att få det precis som han vill har dock inte alltid varit det lättaste men han har hela tiden strävat efter att Vinterfestivalen ska få folk att samarbeta istället för att tävla och engagera skolan och föreningarna. Nu hoppas han spänt på att hans projektarbete ska sprida en riktigt skön festivalkänsla. När vi frågar honom vad han tycker om festivaler i allmänhet svarar han att han har varit på en hel del. Det började redan som fjortonåring då han var på sin första festival. Att, som Vindar själv uttryckte sig, ”springa runt i gegga med en bira i handen” är dock ingenting för honom. Musiken har alltid varit det som lockat. Vi avslutar med att, nyfikna som vi är, fråga hur i hela fridens har han lyckats med att få David Hellenius som konferencier. Inte helt oväntat får vi till svar: ”Det ni!”, vilket gör oss än mer förväntansfulla på den kommande festivalen…]]>


By and