Alla dagar borde ha ett hjärta på sig

By and on February 12, 2013 in Interviews, Question of the week

Alla hjärtans dag, dagen då romantiken och alla ostiga par fullkomligt tar över, är snart här. Röda rosor, gelehjärtan och söta små nallebjörnar i all ära, men vad hoppas KG:arna egentligen på under Alla hjärtans dag?

rubennyRuben, N1D
Vad ska du göra på Alla hjärtans dag? 
Jag ska stanna kvar och plugga matte med en kompis.

Är det här en kvinnlig kompis?
JA!

Ska det kanske bli lite trevligt efter?
Troligtvis inte, vi föddes nämligen på samma sjukhus. Vi är barndomsvänner helt enkelt. Inte mycket mer än så.

Har du något tidigare bra Alla hjärtans dag-minne?
Nej, men jag har ett dåligt Alla hjärtans dag-minne. Jag var i Falun, och så skulle jag gå ut genom en dörr och så fastnade jag i dörrhandtaget. Det gjorde jätteont i magen och så ramlade jag i en trappa. Min tröja gick sönder. 

Vad är ditt bästa alla hjärtans dag-tips?
Var med någon du tycker om och ha lite fredagsmys, liksom. Lite cozy.

Mys med Ruben på 0706042904.

ellinorgustavnyEllinor och Gustav, S2A
Vad ska ni göra på Alla hjärtans dag?
Gustav: Vi tänkte gå hem till Ellinor och kolla på Love actually. 
Ellinor: Ni vet, lite picknick på vardagsrumsgolvet.
Gustav: Jag har köpt doftljus.

Har ni haft några trevliga Alla hjärtans dagar tidigare? Eller jättehemska?
Ellinor: Jaa jo… Du bråkade väl med din pappa förra året Gustav?
Gustav: Ja just det, det var inte kul.

Vad är ert bästa Alla hjärtans dag-tips?
Gustav: Ja det är ju doftljus och Love actually. Det här är åttonde året i rad nu. Det slår aldrig fel!
Ellinor: Men köp inte vaniljdoftljus! De mår man lite illa av. 

josefinklaraJosefine och Klara, ES1B.
Vad ska ni göra på Alla hjärtans dag?
Josfine: Klara har en dubbeldejt med Ben & Jerry. Jag kanske kan sno Jerry… kanske.

Vilken är er favoritsmak?
Josefine: Cookie dough!
Klara: Jag tycker mer om chokladgrejer.

Har ni några fina, eller jättejobbiga, Alla hjärtans dag-minnen?
Josefine: Ja gud! För några år sedan var det en kille som kom med en nalle till mig i skolan. Jag var dock inte kär i honom och killen blev helt förkrossad när han fick reda på det.

Vad är ert bästa Alla hjärtans dag-tips?
Josefine: Hitta en dejt.
Klara: Stalka någon! 
Josefine: Klara brukar skriva hotbrev till folk. Det brukar inte fungera.

samiSami, N1D.
Hur ser Alla hjärtans dag ut för dig?
Alla hjärtans dag för mig är en tid inte om kärlek, utan om gemenskap. Jag ska vara med mina nära och kära och ja, bara leva livet helt enkelt. Jag tycker att det är lite för mycket uppståndelse kring Alla hjärtans dag, det är bara en dag med ett hjärta på. Man borde uppskatta sina nära alla dagar!

Har du några bra Alla hjärtans dag-minnen?
I högstadiet var det jätteuppståndelse kring Alla hjärtans dag. Tjejerna brukade gå och stoppa hjärtformade lappar i allas skåp, så när man öppnade dem så flög det ut lappar ur skåpen och man kände sig överälskad! Sen insåg man att alla hjärtan var till någon annan, de hade hamnat i fel skåp, och så började man gråta.

Har du några Alla hjärtans dag-tips?
Ja, ta det lugnt och jaga inte upp dig för att du inte har någon dejt. Fan, man ska bara vara. Som alla här på KG, alla bara är.

Lägg söta lappar i Samis skåp, nr 649. 

christinaChristina, biologilärare.
Vad ska du göra på Alla hjärtans dag?
Jag ska jobba, i alla fall halva dagen. Kanske ge några gelehjärtan till mina kollegor. 

Har du några speciella minnen från tidigare Alla hjärtans dagar?
Oj… nu blev det svårt. Men en sak som jag associerar till Alla hjärtans dag är “Årets vinterbild i Köping”. Jag bodde i Köping förut och varje år den 14 februari fotade man årets vinterbild så att man skulle kunna följa klimatet från år till år.

Har du några Alla hjärtans dag-tips?
Jag tycker egentligen att Alla hjärtans dag är alldeles för kommersiellt, men det kan ju vara en liten tankeställare också. Att man ska komma ihåg att faktiskt ha hjärtat med sig i vardagen. Allt handlar inte bara om prestationer och betyg. 


 


 


By and