De ska dansa hem segern

By and on April 9, 2013 in Interviews, Läroverksfejden

De ska dansa hem segern

Det kan inte ha undgått någon att Läroverksfejden drar igång på allvar imorgon med den estetiska deltävlingen på Södra Latin. Vi träffade medlemmarna i skolans dansbidrag för att luska fram stämningen inför morgondagens tävling.

På tisdagseftermiddagen möttes vi i Kungsholmens mys-svettiga danssal av fyra glada och dansande tvåor bestående av Ludvig Larsson, N2B, Love Becker, N2A, Matilda Lindgren, S2B, och Matilda Widlund, S2A. Deltagarna i årets dansgrupp förklarar att de lärt känna varandra genom kontakter och gemensamma vänner. Ludde och Love känner varandra sedan tidigare, då de tillsammans i en tidigare dansgrupp tog hem segern förra året. I år hittade de Matilda och Matilda vilka dansat ihop utanför skolan länge. Nu representerar de vår skola i årets Läroverksfejd!

Förberedelserna har pågått i 2-3 veckor och numret beskrivs som fyllt av variation, energi och samarbete. Flera olika stilar blandas och Love beskriver det som ”ett pampigt showigt nummer” med mycket glädje.

Gruppen taggar genom tanken på förra årets glädjeyra vid vinsten och laddar upp med mängder av pasta pesto.
”Love är nog den mest taggade” är alla överens om. ”I alla fall verbalt” tillägger Love. Självklart är det också nervöst att dansa inför drygt 800 personer i Södras aula, något Matilda W håller med om.

Vi frågade om det var något gruppen ville hälsa till alla Kungsholmare inför morgondagens deltävling:
”Lyssna på Macklemores Can’t hold us redan i kväll. Skrik, dansa och var galna när vi kör imorgon! Tagga som fan, så vi orkar igenom!”


By and