Kungsholmen kämpade mäktigt på Södras hemmaplan!

By on April 10, 2013 in Läroverksfejden, Reportages

Den första deltävlingen, estetik, är nu avklarad i Läroverksfejden! Kvällen bestod av passionerade dansnummer, konstnärlig bröst-flash inom kategorin teater, känslosam poetry slam och svängigt samt en aning nervkittlande musikframträdande. Alla kämpade hårt för sin skola och vi har all anledning att vara mycket stolta över vårt egna läroverks insats!

Klockan 16.20 på onsdags eftermiddagen lämnade vi vår vackra skolgård, för att ta oss an den ärofyllda fejden för fjärde året i rad. Klädda i svart och provocerande tröjor gav vi oss på både gator såväl som tunnelbanan med höga förvarningar om att Kungsholmens Gymnasium verkligen var på intåg. En känsla, vilken garanterat är värd att återuppleva!
Efter en energisk marsch fylld av patriotiska KG-ramsor anlände en stor skara taggade och revanschsugna elever till Södra Latins grusplan. Där möttes vi av en mindre grupp från Östra Real, som stoltserade med sina fadershyllningar, samt några fler studerande från Norra Real, vilka nöjde sig med att tända några smällare. Cirka en kvart senare tågade Södras anhängare in och mötte oss på Kungsholmen öga mot öga. Det var en intensiv spänning i luften, som också kan kallas hatkärlek. Aggressiva rim kastades ut skolorna emellan, fast trots allt med glimten i ögat. Till slut blev vi välkomna in i aulan.

När Södra slutligen visat armhålan på Kungsholmens befallning, invigdes Läroverksfejden 2013. Årets tema var ”Förändra historien” och detta skulle influera de fyra skolornas bidrag i dans, teater, poetry slam och musik, samtidigt som varje kategori hade ett specifikt motiv.

Först ut var alltså dans med tema inspirerat av Svansjön. Vi kan stolt säga att Kungsholmen levererade totalt med en blandning av techno, balett och månbestigning. Norra verkade vilja visa att de inte alltid är torra, genom att otippat köra pole dance. Östra valde att skaka loss till Christina Aguileras ”Candy Man” medan Södra tog en simtur i hen-sjön.

Teaterdelen skulle baseras på H.C. Andersens saga ”Kejsarens nya kläder” och innehöll allt ifrån tolkning av läroverkens stereotypa elever till bröst-flash(Södra) samt Borat-utstyrsel(KG). Det gick även igång diskussioner om poängavdrag för Södras nummer då de använde sig av musik, men tydligen var bandspelare på scen tillåtet iallafall.

Den tredje delen var Poetry Slam, som är en ny estetisk gren för i år. Kungsholmen representerades av Amalia Holm Bjelke, som med bravur förmedlade känsla om hopp för bättre jämställdhet i samhället. Södra bjöd på energi, Norra på rim och Östra på rap. En kul variation helt enkelt på temat ”Vakna”.

Kvällen avslutades med musik influerad av Mozarts ”Eine Kleine Nachtmusik”. Norra körde band-cover på David Bowie medan Östras framträdande kan sammanfattas med orden beach, blues och rap. Södra framträdde med egenkomponerad musik och det hela avslutades med våra duktiga körklasser N3B och S3A känsloskiftande uppträdande.

Kvällen kan sammanfattas som innehållsrik, otippad och proppfull av glädje samt energi! Imorgon avslöjas resultatet för deltävlingen klockan 12.00 på Läroverksfejdens hemsida.


By