Valresultatet ogiltigt – nytt årsmöte hålls efter lovet (Aprilskämt)

By on April 1, 2013 in Elevkåren, Events

Efter en extra kontrollräkning av resultatet från årsmötet har rösträknarna upptäckt att antalet röster inte överensstämmer med antalet röstkort i den sista röstjusteringen. På grund av detta har resultatet från årsmötet ogiltigförklarats, och ett ytterligare årsmöte kommer att behöva hållas.

Efter ett nio timmar långt årsmöte hade vi äntligen en ny styrelse. Eller det trodde i alla fall vi. Tyvärr uppger nu rösträknarna och den tidigare styrelsen, att resultaten inte stämmer och att valet måste göras om. Man kommer att bli tvungen att hålla ett nytt årsmöte, för att få ett tillförlitligt valreslutat.

Eftersom det under mötet gjordes flertalet röstjusteringar, kommer troligtvis inte besluten som fattades gällande bland annat nya propositioner att behöva göras om. Dock kommer nya personval att behöva göras. Det måste alltså ske ett nytt val gällande vilka som ska sitta i styrelsen och vilka som ska sitta i valberedningen för nästa läsår. 

Datum för det nya årsmötet är ännu inte satt, men den gamla styrelsen uppger att det kommer fastställas innan lovets slut. Det nya årsmötet ska hållas så snabbt som möjligt. Förhoppningsvis blir detta möte kortare än det tidigare.

Den stora frågan vi på KZINE ställer oss är, kommer resultatet att bli detsamma denna gång?


By