Insparken, ett vinnande koncept

By on September 16, 2013 in Elevkåren, Events

Egentligen är det lite sent att skriva om insparken. När ett sådant event har inträffat ska det egentligen komma en artikel om hur “fett” det var redan nästa dag. Ändå känns kvällen som något som måste uppmärksammas också efter att den har inträffas, inte bara skämtsamt pratas om i matsalen. Annat än vem som “haffa” vem måste tas upp, och ärlig talat så är de detaljerna kanske inte bäst att reflektera över dagen efter insparksfesten. Vi vet alla ungefär i vilket tillstånd vi var i då.

Efter en film där några med ballonger, ett regnbågsfärgat paraply och lite annan färgglad rekvisita dansade runt kanske lite för länge, lyckades ändå alla 700 biljetter bli sålda redan första dagen. Kanske var det för att alla tvåor och treor visste hur biljetterna snart skulle stiga i värde, men vi hoppas på att alla faktiskt verkligen ville komma på terminens mest fartfyllda kväll. För det blev en extremt rolig kväll, trotts att Gangnam Style spelades ca 5 gånger. Det är sant att Slakthuset inte ligger riktigt lika centralt som Skyddsrummet med utsikt över Kungsholmen och att lokalen inte var riktigt lika snygg, men det var större och det fanns en balkong som var stor nog för att luften inte skulle bestå till hälften av cigarettrök (och dit en och annan utslängd faktiskt lyckades klättra upp).

Kvällens tema gick dock inte att se någon stans. Det var säkert många som gjorde sitt yttersta för att klä sig i regnbågens alla färger, men det var alldeles för mörkt för någon att se (jag blev frågad om jag hade brunt nagellack). Det kändes också lite som en uppföljning på förra årets glittertema, som om det finns en brist på variation, men det var en fin tanke att uppmärksamma kampen på Rysslands antigay-lagar (fast varför inte bara tema Pride?). Lite få samkönade hångel under kvällen, men det kan varit jag som missade dem. Egentligen var det nog lite lite hånglande över huvud taget, men det var fint att det bildades en ring kring de som fick till det på dansgolvet. Hoppas det inte blir för stelt när ni möts i korridoren i skolan.

Nästa år, kan vi inte ha ett riktigt extremt tema? Det är klart att de kan vara så att folk drar sig för att klä ut sig till kondomer eller karaktärerna från Star Trek, men det kan alltid lösas genom få vakterna att göra sitt jobb och inte släppa in de som inte tar temat seriöst istället för att posera på fotona (på riktigt, vem är den där vakten?). Det kan dock kännas lite jobbigt att inte bli insläppt för att inte lyckas klä ut sig till Spock, och det kan få konsekvensen av en kritisk artikel på KZINE, men ni har trotts allt en kungakrona nu; Ni kan göra vad ni vill.

Det var ändå, som tidigare nämnt, en extremt rolig kväll. Det dansades, det skrattades, det hånglades och vad mer kan egentligen önskas? Om detta berodde på bra valt tema och lokal är dock en fråga som återstår att besvaras, men inte för att jag egentligen vill se folk utklädda till kondomer. Min enda mening är att om 700 tonåringar samlas på ett och samma ställe klockan 22.00 kommer det, vad som än händer, bli riktigt jävla kul. Så ni kan fortsätta som ni gör nu Sociala Utskottet. Det är ett vinnande koncept.


By