Är det fest?

By on December 7, 2013 in Fiction, KZINE Christmas Series

Dag 7

Så hon från i torsdags ringde igår och frågade om vi skulle träffas, men inte för att plugga matte. Först förstod jag inte riktigt vad det var hon menade att vi skulle göra. Det var på något hipstercafé på Södermalm och det skulle vara jätteroligt, alla skulle dit. Jag förstod ingenting. Tillslut var jag tvungen att fråga vad det var vi skulle till. “Det är fest” svarade hon.

“Är det fest?” frågade jag.
“Ja, fest.”
Jag skakade till. Skulle jag verkligen klara av en fest med bara elever från Södra Latin. Förstår ni? En fest med bara elever från Södra Latin. Jag var precis på väg att tacka nej till denna fasafulla inbjudan, när jag insåg att detta var en perfekt möjlighet att lära känna fler elever på Södra. I skolan kan det vara svårt att spontant börja prata med någon, men på en fest är det mycket enklare. Då är det bara att gå fram till någon och säga vad man heter, och en konversation inleds. Jag tänkte också på att det fanns en möjlighet på att den skäggiga mannen faktiskt dök upp på festen. Efter att insett detta ångrade jag mig, och tackade ja till inbjudan.

Det finns något som är väldigt speciellt med Södra Latinarna. Självklart finns det mycket som är speciellt med dem, men det här var något som jag fick reda på nyligen och som jag inte har nämnt i någon av mina tidigare rapporter. Varje elev på Södra går alltid omkring med en plunta fylld med biligt rödvin. De har den i innerfickan på sina jackor och ibland ser de sig misstänkt omkring, för att sedan diskret ta en klunk ur den på lektionen eller i matsalen. Om jag skulle gå på den här festen var jag tvungen att införskaffa mig ev dess pluntor, annars skulle de direkt upptäcka att jag inte passade in. Problemet var att det inte är vilkat pluntor som helst som de går runt med. De har nämligen specialtillverkade pluntor med ett stort S inristat omgivet att en stjärna. Det enda sätter för mig att få tag på en av dessa pluntor var att stjäla en från någon elev.

Så hur skulle jag lyckas själa något som aldrig kommer längre än en halvmeter från ägaren? Jag tänkte först att min bästa chans var under idrotten. De kunde inte direkt ha plunta med sig då. Detta var förstås innan jag insåg att dessa elever aldrig går på idrotten. Jag undrar om det ens finns några anställda gympalärare här, har aldrig sett någon i alla fall. Ganska intressant faktiskt, eftersom Kungsholmen är så väldigt “fitnessmedvetna”; Att KGIF är den största föreningen säger ganska mycket. Här använder sig folk av en annan taktik. De tränar aldrig, men de äter ingenting heller. Någonsin hört om begreppet cigarettfrukost? Det är ett välkänt begrepp här.

Jag hade alltså två metoder, för att sno en elevs rödvinsplunta, att välja mellan. Det första var att lära hur jag blir en skicklig ficktjuv. Det andra var att på något sätt oskadliggöra en elev och sedan ta pluntan. Jag bestämde mig för det senare…


By