4 månader senare – hur har det gått?

By on January 20, 2014 in Associations

999214_298229546981691_991235393_n

Hej Kungsholmens Gymnasium,

Har ni sett alla orangea posters som då och då pryder skolans väggar? Har ni märkt att det ibland (den 21 varje månad) är elever och lärare som bär tröjor där det står ”Seyoum is my brother”? Vet ni vad allt det här handlar om eller undrar ni kanske ibland vem Seyoum faktiskt är?

Den 20 september drog OneDay Seyoum igång. Det är ett projekt som kämpar för att journalisten, samvetsfången och rättvisekämpen Seyoum ska släppas fri från fängelset i Eritrea där han suttit utan rättegång i 12 år.

Nu är det 2014 och nu är det dags för OneDay Seyoum att spridas till fler skolor. Ni har vart som ett experiment; vi har här på KG enda sedan september försökt sprida informationen om min morbror och engagemanget för hans frihet. Mycket har gått bra, men mycket kunde också ha gått bättre. Nu vill jag höra från er vad ni tyckte, vad gjorde vi bra, vad kunde vi ha gjort mer av, vad fanns det på skolan som vi borde ha utnyttjat eller vad kunde vi kanske ha undvikit.? Vårt arbete på Kungsholmens Gymnasium är absolut inte avklarat och vi hoppas att ni förstår att det endast är era åsikter och er konstruktiva kritik är det som kommer at göra att vi kan arbeta bättre här och samtidigt sprida OneDay Seyoum på det bästa mest effektiva sätt som möjligt.

Sprid gärna den bifogade enkäten till era klasskamrater och för er som inte redan gjort det; se filmen och skriv på vår namninsamling. (länk till namninsamling)

Gå med i kampen.

ENKÄTEN PÅ BÅDE SVENSKA OCH ENGELSKA: https://docs.google.com/forms/d/1VK21xHg0LNWmKuHk1uW2xSc_OlGVAv9iI659PUF-3TU/viewform

Hello Kungsholmens Gymnasium,

Have you all seen the orange posters that hang on the school walls? Have you all noticed that teachers and students wear shirts with the slogan “Seyoum is my brother” (every 21st)? Do you known what all of this is about or do you still wonder who Seyoum really is?

The 20th of September OneDay Seyoum commenced. The project that is fighting for the release and freedom of journalist, freedom fighter and prisoner of conscience, Seyoum Tsehaye, who has been imprisoned for 12 years in Eritrea without trial.

It is now 2014, and time for OneDay Seyoum to spread to more high schools and other schools. The pupils of Kungsholmen have been served as an experiment; Ever since September, we have tried to spread information about Seyoum Tsehaye and the whole project. There has been some great results, however, they could have ben better. So now it is time for us to know what you think; what did we do good? What was bad? What could we improve? What should we have avoided?

Finally, it is safe to say that our work here at Kungsholmens Gymnasium is not finished. We simply want your opinions and constructive criticism, that will help to make the project better in the future.

Please send the attached survey to your classmates and encourage those who have not signed the petition or seen the movie to do so.

Thank you for your time. Join the fight.

ENKÄTEN PÅ BÅDE SVENSKA OCH ENGELSKA: https://docs.google.com/forms/d/1VK21xHg0LNWmKuHk1uW2xSc_OlGVAv9iI659PUF-3TU/viewform


By