Öppet hus 23/1

By on January 16, 2014 in Events

image

Torsdag 23/1 är det öppet hus på Kungsholmens Gymnasium. Det är då de som går i nian kommer för att bli övertygade om att detta är den skolan som ska vara deras förstahandsval när de söker gymnsium. Uppdraget är alltså för oss som redan vet vilken fantastisk skola det är vi går på (för det är det väl?), att även övertyga 98:orna samma sak.

Skillnaden från tidigare år är att det i år endast kommer vara ett öppet hus. Innan har det varit ett för internationella sektionen och ett för svenska, men nu ska dessa hållas samtidigt. Som om det inte var svårt nog att transportera dessa niondeklassare till matsalen, vidare till aulan, ner till gymmet, upp till biblioteket, tillbaka till matsalen osv, så kommer detta nu att vara helt och hållet omöjligt. Det positiva är att detta kommer föra er närmare de som ni visar runt i skolan. Bokstavligt talat.

Öppet hus för internationella och svenska sektionen kommer hållas samtidigt

Något annat nytt för i år är att skolans föreningar kommer få hela skolmatsalen till att presentera sig själva och värva medlemmar innan dessa ens har börjat på skolan. Självklart finns det en baktanke; att skoledningen får en möjlighet att visa att Kungsholmens Gymnasium inte bara består av överpresterande elever utan att det också finns ett fantastiskt föreningsliv som t.ex. ger elever möjligheten att skriva artiklar om det kommande öppna huset när de egentligen borde skriva klart sina labbrapporter.

Oavsett vad ni annars tycker, kommer den 23:e januari vara en dag då skolans mat är den bästa ni någonsin smakat, då plugget endast tar upp en rimlig del av er fritid och då lärarna är de mest sympatiska och pedagogiska människor ni någonsin har träffat. Varför tycker ni så? Ja, det hör till skolnationalismen, eller skolandan som den så PK kallas, och som frodas på Stockholms gymnasium. Vi måste bevisa, inte bara för dessa niondeklassare utan också för oss själva, att Kungsholmens Gymnasium är den bästa skolan i hela Stockholms län. Vi måste intala oss själva att när vi stod inför det valet som årgången 1998 nu står inför, så valde vi rätt.

 


By