Killer Game; Blod och Pengar

By on February 12, 2014 in Interviews, Life at KG

kniv

Killer Game är igång. De vanligtvis lugna och fredliga korridorerna är nu dränkta i blod, eller skulle varit det om spelet verkligen gick ut på att döda folk. Nu lever inte spelet upp till sitt namn, men det är många som tar spelet nästan lika seriöst som om det vore blodigt allvar. KZINE har pratat med huvudarrangören Panos Tufexis om bland annat vad han tror är anledningen till att många tar spelet så seriöst.

Spelets regler är något annorlunda från förra året. Den stora förändringen är att du som mördare nu måste varna ditt offer innan du sätter igång den hektiska jakten följd av det brutala mordet, där det mordet är en metafor för en stillsam beröring. När jag frågar Panos om varför årets Killer Game-arrangörer valt att göra denna ändring, börjar han med att berätta hur det inte hade funnit någon dokumentation av förra årets Killer Game. När han började planera inför årets spel visste han inte ens vem som vann förra året, och ville att det i år skulle vara ett spel som kunde hålla på ett tag men som också gick att bryta om det pågick för länge. Han meddelade också att det endast kommer finnas en vinnare i årets spel, även om det finns flera levande personer i slutet, och det blir helt enkelt den med högst poäng.

När jag går vidare med att berätta om ett facebookmeddelande som jag fått tag i, där ett offer erbjuder hälften av vinstpengarna till sin blivande mördare om denne undviker att ha ihjäl honom, berättar Panos hur dessa pakter i princip inte går att undvika. “De alltid har varit en stor grej på Kungsholmen.” Många tar hjälp av personer som inte är med i spelet för att hjälpa dem komma undan eller döda sitt offer. Det antagligen mest nyanserade, och även elakaste metoden som använts i år, var en person som inte var med i spelet men som sprutat en slags illaluktande “bajssprej” på en som försökte mörda dennes kompis. “De tilläger ett ganska spännande delmoment till spelet” säger Panos, syftandes på pakterna.

Skärmavbild 2014-02-11 kl. 22.02.22

När jag frågar varför han tror att så många tar spelet så seriöst, svara Panos att pengarna antagligen är den största anledningen. “Jag tror inte att det skulle vara så många som tog det på stort allvar om man bara vann äran.” I år är det 389 elever som deltar i Killer Game, och eftersom deltagaravgiften är tio kronor blir det 3890 kr som går till en och samma person. Det är inte särskilt lite pengar för en gymnasieelev som kanske inte har någon annan inkomst utöver studiebidraget.

Förutom att det finns en hel del pengar att vinna, är Killer Game också ett rätt roligt spel att vara med i. Det bidrar helt enkelt till lite mer spänning i vår vardag. Istället för att plugga, äta, plugga och sedan gå hem, blir det nu plugga, äta, plugga samtidigt som du försöker undvika att bli brutalt mördad. 


By