Södra visar sitt stöd för Showan

By on March 17, 2014 in Columns

Showan var en av de personer som enligt vittnen ska ha överfallits av nazister på väg hem från den årliga feministiska Ta-natten-tillbaka-demonstrationen den 8 mars i Malmö. Han låg i koma i drygt en vecka, men sägs ha vaknat nu. Under den tiden har händelsen spridits via sociala medier och Showan har blivit en symbol för motståndet mot nazism och fascism i Sverige, men också internationellt. Samtidigt menar tidningen Realisten som ägs av nynazistiska Svenskarna parti, kanske inte helt oväntat, att det var nazisterna som blev överfallna. “Showan Shattak deltog i gruppen vänsterextremister som överföll sex nationalister under lördagen. Shattak är en ökänd vänsterextremist.” skriver tidningen på sin hemsida. fredags, den 13 mars, samlades elever från Södra Latin, efter ett elevintiativ, utanför skolan för att visa sitt stöd.


By