Vem vann Killer Game?

By on September 24, 2014 in Interviews

killergame Bild: Vincent von Sydow[/caption] Killer Game är en av Kungsholmens Gymnasiums många årliga traditioner. Ingen som gått på Kungsholmen mer än ett år kan ha missat spelet; antingen så har de varit med själva eller så har de sett på när elever, ofta med heltäckande masker, jagar varandra genom skolans korridorer. Det som få idag kan svara på är vem som faktiskt vann årets Killer Game, och därför har KZINEs träffat Miles Hughes, vinnaren som aldrig blev utlyst. Det är inte lätt att hitta en tid att träffas med någon som går IB3, men jag och Miles Hughes lyckas ändå klämma in en intervju under en lunchrast. Miles var min sista måltavla i Killer Game 2014 innan jag blev dödad, och visst är det lite frustrerande att få veta att det var just Miles som anordnade min död för ett halvår sedan. Något som ändå är tydligt, när vi slår oss ner i föreningsrummet, är att min frustration inte är lika stor som Miles. Han är frustrerad över att ha vunnit Killer Game och sedan inte blivit utlyst som vinnare. Han berättar hur han blivit tillsagd av arrangörerna inom elevkåren att inte berätta för någon att han vunnit. De skulle nämligen göra det på sitt sätt, vilket var att spela in en video med Miles som de först sa skulle komma upp samma söndag som videon spelats in. ”Men den kom aldrig upp”, berättar Miles, trots att han fler gånger kontaktat dem och frågat när hans seger skulle offentliggöras. ”Jag hade kämpat för det här”, berättar han. ”Det var många som jobbade emot mig”. Han menar också att årets Killer Game-arrangörer sagt att de i år skulle vara tydliga med vem som vann. ”Jag hade ingen aning om vem som som vann förra året”, fortsätter Miles. Ändå ser det ut som att årets vinnare blev lika okänd som förra årets. Miles säger att han i alla fall fick vinstpriset, och när jag frågar om han kommer ställa upp i nästa års spel svarar han självsäkert: ”Jag kommer vinna nästa Killer Game.” Ivar Forsling, operativ chef i Elevkåren, har kommenterat händelsen, och säger att de som hade ansvar för att video skulle offentliggöras inte gjorde vad de skulle, detta trotts att Ivar tjatade på dem flera gånger. Ivar berättar också att kåren hade väldigt mycket att göra just då, bland annat var de mitt uppe i Läroverksfejden, och att offentliggörandet av vinnaren i Killer Game inte hamnade jättehögt upp på prioriteringslistan. När Miles väl skulle utlysas som vinnare hade det gått så lång tid att Ivar kände att det var för sent. Det fanns då ett förslag om att videon skulle komma upp i samband med nästa års Killer Game, vilket Miles berättar att han tackade nej till. Slutligen hoppas Ivar att folk kan förstå att kåren också gör misstag.]]>


By