Welcome (back) to KZINE!

By on September 1, 2014 in Archive

10428937_10204201595266421_1215960982_n

First of all, welcome to the first-years, and welcome back to the rest of you! The beginning of the school year has doubtless been exciting for the first-years, and witnessing your enthusiasm has definitely made the older generation of second- and third-years appreciate all the weird and wonderful things that KG has to offer anew. If you’ve read the exclusive printed version of KZINE or the articles we post online, you might have an idea about what KZINE does. But there are still two key components that we haven’t yet introduced. Whether you’re still finding your place at Kungsholmen or feel like you’ve been a KG:er for your entire life, it’s time to introduce a crash course to KZINE, about a) the team that runs it and b) how to get involved.​

First of all, the Crew: 

The second- and third-years may have felt a sense of change lingering in the school corridors a few months before summer break. No, it wasn’t because the board of the Student Union was replaced. It wasn’t because graduation day suddenly seemed to be in reach. It was, obviously, because the new board of KZINE was elected! These are the people to talk to about any questions you might have regarding KZINE… but who are they really? What are their interests besides being complete media nerds? Who is single? Have no fear- continue reading and you will find all the answers you need.

 

user-avatar-pic.php-2Nils Jarlöv – President

Nils är KZINEs nya ordförande som tidigare satt som sekreterare. Förutom att skriva artiklar och hålla koll på styrelsen så spelar han kontrabas och kanske då och då har sysslat med illegal gatukonst. Han är före detta friidrottare men har numera ersatt det med klättring. Om du någon gång ska ha en filmkväll med Nils så kan det vara bra att veta att hans favoritfilm är ”Exit Through the Gift Shop”. I allmänhet föredrar han kaffe och sensommarnätter, men avskyr däremot mjölk i kaffet samt bananer. Enligt honom själv är han extremt bra på att infiltrera saker, så var alltid på din vakt…

 

user-avatar-pic.php-3Henrietta Munter – Swedish Editor

Henrietta is the girl who not only contributes to KZINE with her impeccable writing; she is also the one who always livens up the board meetings by bringing cupcakes and other mouth-watering treats. This cheerful girl, whose giggles echo in the corridors and spread joy around the school, loves sewing and making her own clothes and dancing ballet. When asked if there is anything she dislikes she answers “potatisbullar” with a look of disgust on her face, so if you’re ever contemplating asking her out on a date with a home-cooked meal, be sure to serve something else

 

user-avatar-pic.php-4Lucy Forster – English Editor

Lucy, short for Lucifer, has never lived in England, but the first thing that hits you when speaking to Lucy is her brilliant British accent. Despite this, she just refuses to fit into an English profile. Coffee drinking? Blond and blue eyes? Hot? Her favourite colour, navy blue, perfectly reflects her cool and laid-back yet sophisticated style which kind of fits her “Sam” lifestyle. Even though her bright smile better reflects her singleness (hint, hot and British, does it get any better) she hates ketchup and loves strawberry daiquiris, maybe you should buy her one?

 

user-avatar-pic.php-5Claire Takami Siljedahl – English Editor

Despite the fact that Claire is a small person, she is filled to the brim with energy and you will often see her running around school with a big smile on her face. During gloomy autumn evenings she prefers to write with a warm cup of tea by her side, trying to forget about her fear of the dark and waiting for the spring to save her. Otherwise she lives to eat and loves to read (especially for kids in the library on Saturday afternoons). In the future you should all be prepared to see her in one of the next Wes Anderson movies. So hurry up and get that autograph before it’s too late.

 

user-avatar-pic.php-6Oliver Stenbom – Webmaster

Första gången jag träffade Oliver så mötte jag en glad och sprallig grabb i sina bästa år. Förutom att han älskar att krossa dig i en livlig debatt så älskar han att sitta framför datorn med en stor kopp te och mixtra med KZINE’s hemsida. Jag tror själv att han sitter framför datorn mer en vad du tror. Han kanske sitter och finslipar på KZINE’s layout eller så kanske han gör något annat.. hehehe… vem vet? Han får i alla fall allt att fungera. Vilket är det viktigaste.

 

user-avatar-pic.php-7Vincent Von Sydow – Photo Manager

This first grader has taken himself over S:t Eriksbron and all the way to Kungsholmens Gymnasium, where he has become KZINE’s Photo Manager. Being 195 cm tall, his head always seems to be hovering above the crowd, and this height offers him the opportunity to gain perspective and take photos that were impossible for our last Photo Manager to take. Vincent sees everything, from aggressive fights in the Student Union board to romantic movies on a late summer night. The question is, will you be the one who gets to sit next to him on that late summer night when it all begins?

 

user-avatar-pic.php-8Nikolina Jönsson – Treasurer

Nikolina är kvinnan med pengarna. Förutom ekonomi är hennes stora passion i livet dans. Nikolina är vår alldeles egna solstråle och lyser ständigt upp våra styrelsemöten. För oss är denna heta halvukrainskan ett kärt barn och som följer är smeknamnen många. Nicki, Nickan eller Nilla, ja valet är ditt. När Nickan får en stund över finner du förmodligen henne vid sitt piano då hon älskar musik. Utöver detta ligger dumlekola och glass högt upp på hennes lista över favoritsaker. Nickan drömmer om att flytta till London och öppna en dansstudio, kommer det bli du som flyttar dit med henne?

 

user-avatar-pic.php-9Hampus Ihd – Treasurer

Hampus (även kallad Moneybags) Excels at money (förlåt för ordvitsen) och är allergisk mot dålig bokföring. När han inte ritar upp avancerade finansiella rapporter så spenderar han sin tid med klättring eller dricker thé. Han drömmer om att tjäna grova pengar som han sedan använder för att bygga byar i Afrika såväl som att växa till att bli längre än 180cm. Han har lovat att spendera KZINEs pengar klokt, men blir det något över mot slutet av året så planerar han att spendera det på en tatuering av ett oändlighetstecken väl dold mellan hans tår för att representera hans strävan mot odödlighet. Kommer du vara den som tatuerar det samma och enar dig med honom i kampen mot evigt liv?

 

user-avatar-pic.php-10Molly Fröjdh – Secretary

Städmani, djur och Game of Thrones. Molly är en glad tjej i H2 med ett komplicerat förhållande till kaffe. På kylskåpet sitter Sigmund Freud, som hon på resa delar efternamn med, men i kylen hittas inget kött då hon är vegetarian. Hon spelar gitarr, gymmar, ser på dokumentärer (smart) och är även singel (0703882722). Crazy dog lady i Italien är högsta drömmen. Hon är beroende av Sagan om Ringen och skulle helst vara en trollkarl som på natten blev orc. Skriver helst med stiftpenna på gräset nere vid vattnet, hennes sämsta sida är att hon är drivande. Beskrivning med tre ord; “känner knappt migsjälv”.

 

How to get involved aka Your Journey Begins Here:

Anyone can contribute to KZINE with articles, columns, short stories, photographs or any other kind of media (as long as it’s not offensive, racist, sexist or illegal in any way, duh) and becoming a member is easy. To become a member, just click here.

To become a contributor to KZINE, just send an email with your text/video/photo submissions to:

articles@kzine.se

pictures@kzine.se

You may also contribute to KZINE Radio by having your own podcast or joing the team! Just klick here.

If you’ve got any questions, either stop one of the friendly members of our team in the hallway or send us an email! If not, go ahead and start submitting!  Whatever type of media you like creating, it’s always welcome at KZINE. 

 


By