"Det blev alldeles blött i arbetsrummet…"

By and on November 24, 2014 in Question of the week

Untitled-1

Veckans fråga: Vilket är ditt bästa KG-minne?

davidanghel David Anghel, IB2 “So basically, what I did was, when the teacher went to print some papers a couple of months ago, I went to the computer and pressed Ctrl, Alt and then the direction key, so the screen flipped. The teacher didn’t understand what was going on. In the end he just flipped the computer upside-down. It was awesome.” nilsljung Nils “Nisse” Ljung, Mattelärare ”Ett minne?! Jag har så många… Men jag undrar om det inte är mejlen från N1D som tar allt. Jag blev väldigt rörd. ”Är det seriöst? Driver de med mig?”, tänkte jag. Vill de bara smöra? De skrev så fina grejer – bara positivt. ”Du är en sån nice guy”, “Jag vill bara tacka för att du är så bra” och “hoppas att du har det bra!”. Jag blev väldigt rörd och tackade dem naturligtvis. Jag varnade och sade att de inte får skicka för många – tårarna bara rinner och det blir väldigt blött härinne i arbetsrummet. Jag har fått mejl och sms från elever tidigare, men aldrig på det där sättet. Särskilt inte med bilder på allihop. Jag trivs så himla bra. Jag tycker om alla elever och alla klasser – ja, allting!” dagsandegren Dag Sandegren N1A ”Jag minns den första dagen, när elevkåren gav oss ettor en massa uppdrag. Det var nice. Jag hittade på ett event och berättade om det för en i elevkåren. Det gick ut på att man skulle köpa ett helt paket med M&M-kulor, så att alla fick varsin. Sen skulle man klämma på den tills den gick sönder. Det var väldigt oklart… Tanken var att det i slutändan bara skulle vara en kvar och att den M&M-kulan skulle skickas in till tillverkaren, så att de kan göra fler som är lika hårda. Tack vare det får alla hårda M&M’s att knapra på!” anjalir Anjali Ranasinghe N2D ”Mitt bästa KG-minne är på alla hjärtans dag när jag och några andra i klassen satte upp en massa roliga pick-up lines på allas skåp – till exempel ”If you’ll be the ship, I’ll be the iceberg – hitting on you.” och ”I’ve got my ion you”. Vad ska man säga? I felt all the love around me. Nej, men verkligen – jag kände kärleken. leorudberg Leo Calandrella Rudberg S3B ”Mitt bästa Kungsholmen-minne var när det ordnades en stor manifestation nere i Rålis mot de nya lagarna som Ryssland infört mot så kallad homosexuell propaganda. Det var för ett och ett halvt år sedan och Kungsholmens förening ”Amnesty” var med. Det samlades människor från alla möjliga organisationer och manifesterade gemensamt för yttrandefrihet och kärlek. Det var häftigt att folk kom från vitt skilda politiska bakgrunder och enades i en väldigt viktig fråga. Det visade på sätt och vis grunden i vår skola som handlar mycket om mångfald, föreningsliv och elever som engagerar sig för global påverkan. ”]]>


By and