Sveriges Elevkårers Kongress 2014

By on November 29, 2014 in Elevkåren

SVEKarkongTomas Tobé (m) – 13:43

Moderaternas skolpolitiska talesperson Tomas Tobé pratar på Sveriges Elevkårer och berättar att det finns en utsträckt hand från nya moderaterna till Sveriges elevkårer.

Utfrågning av presidiekandidaterna – 10:44

Första fråga riktad mot ordförandekandidaten Emil Gustavsson är kring mångfald i presidiet.

“Jag ser på dig en blåögd blond man, varför behövs det en till sådan person för att leda en organisation?”

Ordförandekandidaten väljer att svara genom att lyfta upp att valberedningens förslag till presidium innehåller två (av tre) kvinnor. Han lyfter även att det fanns flera olika religioner i förrförra styrelsen.

Hur vill valberedningsförslaget till presidiet att organisationen ska utvecklas?

Förslag till ordförande vill ha utökade resurser för organisationen,

Förslag till vice ordförande vill utöka medlemsrekryteringen.

Förslag till andre vice ordförande vill att organisationen ska få större fäste på landsbygden.

Framme i Gävle – 08:42 29/11-14

Efter en lite för lång resväg har vi kommit fram till Sveriges Elevkårers kongress i Gävle. Vi har ätit pizza utanför centralstationen, och ett tag trodde vi att vi absolut missat sista bussen, men till slut lyckades vi ta oss till Högskolan i Gävle.

Nu sitter vi längst bak i plenum som observatörer och observerar (vad annars?). Natten spenderade vi tillsammans med resten av deltagarna på luftmadrasser i klassrum, och det hela kändes rätt mycket som ett ungdomsläger. Klockan 6.55 blev vi väckta av Sveriges Elevkårers verksamhetsutvecklare, vilka skulle kunna liknas vid lägerledare. 7.05 blev vi tillsagda att vi tio minuter senare kommer befinna oss på en buss, men hur mycket vi än försökte sätta oss in i situationen av att befinna oss på en buss 7.15 så tog det ytterligare tio minuter innan vi faktiskt var på väg till plenum och årsmötet.

Nu ska elevkårerna delta på seminarium. Vi återkommer om vad som egentligen diskuteras på dessa.


By