Gåvobevis? Brieost? Vilket är ditt bästa julklappstips?

By on December 4, 2014 in Question of the week

Untitled-1Nedräkningen har börjat, det är nu bara 20 dagar kvar till julafton och även om julen självklart handlar om så mycket mer än klapparna under granen är det ändå alltid kul när man lyckas hitta den perfekta julklappen till någon. Veckans fråga: Vilket är ditt bästa julklappstips? 

Sara Elwin, H2

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jag tror att det viktigaste att tänka på när man ger någon en julklapp ska det vara personligt. Det är mycket bättre att ge något som har en betydelse, eller en tanke och historia bakom. Annars tänker jag att det kan vara jättekul att ge bort mat, jag funderar på att ge bort en brieost till någon.

 

Felix Fors, ES1B

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Bjud någon på en fika eller en annan upplevelse! Då skapar man minnen som räcker länge och betyder mer än något man köpt i sista minuten.

 

Carolina Svernlöv, Maria Ullgren, ES3A

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Carolina: Välj bland någon av presenterna från UNICEF, till exempel vaccinpaket eller vätskeersättning som går till människor som lever i nöd och fattigdom. Det är så mycket bättre, och oftast mycket mer uppskattat, än att köpa något i sista minuten som ändå aldrig kommer användas.

Maria: Till den som påstår att den inte önskar sig någonting kan man faktiskt ge ”ingenting”, genom att köpa gåvobevis från Röda Korset. Då skänker man istället mellan 100 och 1000 kronor för att exempelvis hjälpa barn på flykt från norra Irak, eller bidra med hälso- och sjukvård till nyfödda i Indien.


By