Passa på att välja ett estetiskt ämne som individuellt val!

By on January 25, 2015 in Uncategorized

akvarell

På skolan finns Bild och Form 50 poäng och Design 100 poäng. Vilken kurs du än väljer av dessa två, utvecklar du din kreativitet, vilket aldrig är fel. Ämnet Bild och Form är lite som en klassisk konstskola där du får pröva på måleri, modellteckning, skulptur etc. Designkursen innehåller bl.a. mode, inredning, illustration och designhistoria. KG har en trevlig bildsal som är utrustad med allt möjligt material för att utveckla din visuella förmåga inom bild- och designområdet. Vi har gjort många roliga uppgifter genom åren och tidigare elever har varit nöjda.

Design, 100 p.

Inriktar sig till elever som är intresserade av design såsom inredning, mode, grafisk design, arkitektur m.m. Vi kommer att diskutera den så kallade designprocessen och studera designhistoria. Studiebesök ingår också. Uppgifterna är anpassade till bildsalens utrustning. Detta ingår i kursen: skissteknik, illustration, inredning av rum för ett speciellt syfte, design av kläder m.m. På vårterminen får man pröva på ansökningshandlingar till bl.a. Beckmans, Konstfack och Arkitekthögskolan.

Bild och Form, 50 p.

En kortare kurs i bild som är koncentrerad på en termin. Kursen kommer att behandla roliga och intressanta tekniker och ämnen. Färg, komposition och bildanalys ingår som en naturlig del i kursen. Grafiska trycktekniker, akvarellmåleri, figurteckning och skulptur är exempel på vad vi gör. Givetvis går vi även på utställningar.


By