Fikaföreningen bjuder in till påskmöte!

By on March 27, 2015 in Associations

påsk

Fikaföreningen har legat på latsidan i år, men nu är det hög tid att ta oss i kragen och äntligen, äntligen, bjuda in till ett fikamöte. Med ett stundande påsklov kommer mötets tema att gå i påskens gula befjädrade tecken. Mötet är på tisdag (den 31/3) från 14.30 i sal 6503. Så kom, ta med dig någon du gillar, eller ogillar och lär känna nya KGare,  och framför allt njut av fantastiskt gott fika! Missa inte heller Fikarns recept på kladdkaka nedan, perfekt till påskafton, påskdagen eller när helst du känner för kladdkaka (och ja alla dagar i veckan är okej)…

Fikarns (Påsk)Kladdkaka

Kladdkakan blir riktigt god och kladdig i mitten. Vad är då “påskigt” med den kan man ju då fråga sig? Inget egentligen, det passade bara bättre till mötestemat… Men med några droppar gul karamellfärg i grädden till, eller ett par marsipankycklingar som dekoration kan du få även ditt mästerverk till kladdkaka att platsa på påskbordet!

Ingredienser:

 • 150g smält smör
 • 3 dl socker
 • 1dl kakao
 • 2 tsk vaniljsocker
 • 2 ägg
 • 2 dl mjöl
 • ströbröd (till formen)

Tillbehör:

 • Grädde
 • Glass
 • Ätbara påskdekorationer?

Gör så här:

 1. Sätt ugnen 200°C.
 2. Smält smör och låt det svalna. Blanda därefter i kakao, vaniljsocker och socker. Tillsätt äggen ett i taget och avsluta med mjölet.
 3. Smöra och bröa en form med löstagbar kant. Häll därefter i kladdkakssmeten.
 4. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 8-20 minuter beroende på hur kladdig kladdkaka du vill ha. Tänk även på att tiden kan variera från ugn till ugn.
 5. Kladdkakan avnjutes bäst med gott sällskap (sa någon fikamöte?) och med grädde eller glass (eller grädde och glass).

By