INSÄNDARE: Läroverksfejden – Lämna det sjunkande skeppet!

By on May 8, 2016 in Läroverksfejden
12970790_1085983728141906_5806453892930720699_o

Foto: Vincent von Sydow

En fejkad skolanda. Ett påklistrat försök till engagemang. Barbari utan dess like. Kära elever på Kungsholmens Gymnasium, det är dags att se läroverksfejden i sin sanna skrud. Ett fiasko, där vi klär oss i svart som om en begravning nalkades, skriker oss hesa och invaderar tunnelbanan utan några hämningar. Hur kan vi, respektabla studenter på en av Stockholms absolut mest kvalificerade skolor, förvandlas till IQ-befriade A-lagare på väg hem från ett AIK – Djurgården derby. Var är stoltheten, den fantastiska intelligens vi och vår skola står för?

Den fejkade skolandan är något de flesta som deltagit i Läroverksfejden har upplevt. Du spenderar fyrtio, jag upprepar, fyrtio riksdaler på en ful tröja med ett billigt tryck på och helt plötsligt drabbas du av illusionen att du är en del av något större. Det är fel kära du, du har just anslutit dig till den största vanföreställningen i ditt liv. Människorna runt omkring dig bryr sig inte om att du också är en KGare. Inte heller bryr de sig om sin skola. Det enda som existerar i deras förut så intelligenta sinnen är den banala känslan av att de befinner sig i något utbringande. Det är inte en skolanda det handlar om, de har drabbats av en syndig lustjakt på väg till den sjunde himlen. Jag har ett väldigt tydlig förslag till dem individer som kan identifiera sig med min ovanstående beskrivning. Använd andra preparat, men för guds skull, smutsa inte ner KG med era skitiga små rusbenägna tassar!

Läroverksfejden är representanter som tillsätts en dag innan en tävling skall äga rum, den är ett halvdant försöka att prestera inför den lilla samling människor som har kommit för att delta som publik. Den är något som till varje pris borde undvikas. Varför utsätter vi oss själva för den förödmjukelse som de olika delarna i fejden bringar? Varför tar vi av vår dyrbara tid som skulle kunna spenderas på att bli smartare? Låt mig förtydliga, folk bryr sig inte. Jag har full förståelse att KG:are skiter i att kolla på när några stackare tvingas framföra framträdanden som ingen egentligen vill se.

Jag tänker avsluta denna fromma förmaning med en uppmuntrande vädjan till er alla; om essensen i era fritidssysslor involverar odrägliga kravaller samt hets mot tunnelbaneresenärer kan ni väl för guds skull göra något värdefullt av det. Demonstrera mot Sverigedemokraterna den 1:a Maj. Skrik er hesa för något som faktiskt har en betydelse för vårt samhälles framtid. Visa hur mycket tryck din röst har i ett viktigt tåg, ett tåg utan bengaler, smällare och otroligt löjliga utrop av förolämpningar mot andra så kallade “satsarskolor”.


By