DAGEN ÄR KOMMEN del 10

By on December 10, 2016 in Dagen är kommen - Säsong 1, Julkalender

img_4155

10 december, lördag

Det hörs julmusik från köket när Friedhelm vaknar. Han sträcker sig efter telefonen på nattduksbordet och kollar på notiserna. Klasschatten verkar ha varit igång under gårdagskvällen, någon som ställt frågor om hur andra löst sina uppgifter på mattenationella igår. På en fredagkväll? Friedhelm fnyser för sig själv. Han går in på snapchat och kollar MyStories. En hel del är från gårdagens fest, och Friedhelm skrattar när han ser Amelies story på Sigge, däckad i köket. Han trycker för att se nästa, och det rycker till i magen. Det är William som har lagt upp en story på honom och Elin. Först nu börjar Friedhelm ta in känslorna från gårdagskvällen. Han hade haffat Elin Albertsson! Vad var nästa steg? Ville han ens att det skulle bli något mer? Efter några sekunder inser han att ja, det skulle kunna bli något mer med Elin.

“Vad tycker du om Elin, du vet, hon från igår?” frågar Friedhelm Sigge när de tar en promenad längs Odengatan senare under dagen.

“Hon från igår? Alltså det spelar ju verkligen ingen roll vad jag tycker, du måste bestämma själv. Jag ser ju att du är intresserad av henne, det märks ju när hon går förbi i korridoren i skolan. Du får dreggel i mungipan varje gång.” svarar Sigge och flinar.

“Men snälla…” Friedhelm skrattar.

“Vill du att det ska bli något mer mellan er eller?” undrar Sigge och tittar på Friedhelm samtidigt som de korsar vägen och fortsätter på andra sidan.

“Jag tror det.” Friedhelm blir varm vid tanken på Elin, men det slår honom också att han knappt känner henne.

“Se bara till att ta det lite chill, jag vet att du brukar vara väldigt snabb med att få känslor.” säger Sigge och tittar med förståelse på Friedhelm.

“Jadå, jag är lugn”.

Senare på kvällen, när Friedhelm sitter och slötittar på tv, känner han hur självsäkerheten stiger lite. Han går in på Messenger och skriver till Elin.

Nice att träffas igår, vi borde ses nån mer gång.

Friedhelm skickar iväg meddelandet, och fortsätter att titta på tv. När han ska gå och lägga sig senare på kvällen går han in och tittar på chatten. Elin har läst meddelandet, men hon har inte svarat. Friedhelm känner hur han blir generad och alldeles röd i ansiktet.

“Jag är fan ingen man lämnar på Read” säger han till sig själv och släcker argt lampan innan han drar täcket över huvudet och stänger världen ute.


By