DAGEN ÄR KOMMEN del 12

By on December 12, 2016 in Dagen är kommen - Säsong 1, Julkalender

img_4155

12 december, måndag


Med snö på skorna kliver Friedhelm in genom dörren till skolan, och kommer in i en tom skåphall. Han är sen igen, men idag bryr han sig verkligen inte. Han smäller igen skåpet och går upp till sin lektion. Läraren blänger när han kommer in, men ser inte det minsta förvånad ut. Friedhelm sätter sig på den enda lediga platsen, bredvid Cecilia. Hon låtsas inte om honom utan riktar all uppmärksamhet mot läraren. Friedhelm halvsover igenom lektionen och när den är slut släpar han sig ut ur klassrummet.
“Läget?” frågar Sigge när han kommer ikapp sin vän vid trapporna.
“Trött, och lämnad på Read” fnyser Friedhelm och fortsätter upp till nästa våning där deras kommande lektion är. Sigge rynkar ögonbrynen i förståelse, och Friedhelm himlar med ögonen när han ser det.
“Säg det bara, så är det över sen” mumlar Friedhelm irriterat.
“Vad var det jag sa” flinar Sigge, men klappar sedan sin vän på axeln. “Skit i henne bara” säger han och de två går genom korridoren mot biologisalarna. Plötsligt ser Friedhelm den blonda figuren som går lite längre bort, längs korridoren men i motsatt riktning. Han ser hur Elin för en sekund lägger märke till honom, men sen vänder blicken rakt framåt. Utan så mycket som ett leende sveper hon förbi Friedhelm och Sigge, omgiven av vänner med lika neutrala ansiktsuttryck. Friedhelm fortsätter gå, och det blir Sigge som avbryter tystnaden som uppkommit.
“Som jag sa, skit i henne.”
När Friedhelm kommer hem går han raka vägen till sitt rum, och han kastar sig på sängen. Han tar upp datorn, och pulsen ökar lite när han ser att han fått mail.
Hej Friedhelm, vad roligt att du vill börja på Norra Real. Jag har ordnat så att du kan prova en naturklass nu på onsdag 14e december. Möt mig i skolans entré klockan 08:00 så hjälper jag dig att hitta rätt. Meddela mig innan om du får förhinder.
Med vänlig hälsning,
Petra Stockselius, studievägledare på Norra Real.


By