DAGEN ÄR KOMMEN del 15

By on December 15, 2016 in Dagen är kommen - Säsong 1, Julkalender

img_4155

15 december, torsdag

Det hade inte blivit kärlek vid första ögonkastet, men Friedhelm hade fått tillåtelse att prova Norra veckan ut. När han går uppför trappen till Norra försöker han föreställa sig själv där en vanlig vardag. Han hade förlorat sin streak med Sigge på snapchat igår, och det verkade inte som att Sigge hade några planer på att höra av sig.
“Fridde!” hörs ett rop. Det är William som kommer mot honom, och Friedhelm höjer handen i en hälsning. “Du blir kvar alltså?” flinar William och kommer ikapp Friedhelm, som nickar till svar.
“Iallafall veckan ut” mumlar han och de två går in i skolbyggnaden.
Senare under kvällen får Friedhelm en snap från Amelie. Hon undrar om det är officiellt, att han har övergett världens bästa skola för torra orre-Norra. Friedhelm ler åt Amelies snap och svarar att han provar veckan ut. Amelie svarar med att det delats ut polkagrisar på KG under dagen, och att en varit till Friedhelm.
Från vem? skriver Friedhelm och undrar om Elin ändå kanske inte glömt honom. Amelie öppnar, men svarar inte. Plötsligt knackar det på Friedhelms dörr. Det är Nicole som kliver in i rummet och hon kastar sig på Friedhelms säng.
“Nej, ut” gnäller Friedhelm och blänger på sin syster.
“Hej på dig med” fnissar Nicole och breder ut sig i sängen. “Vad tyckte du om min luciaprestation i tisdags?”
“För jävlig, gå ut nu” säger Friedhelm och reser sig från sitt skrivbord och försöker dra sin klängiga syster ut därifrån.
“Sigge var här i eftermiddags, innan du kom hem” säger Nicole plötsligt. Friedhelm stannar upp och tittar på sin syster.
“Varför det?”
“Han ville väl snacka med dig antar jag.”


By