DAGEN ÄR KOMMEN del 17

By on December 17, 2016 in Dagen är kommen - Säsong 1, Julkalender

img_4155

17 december, lördag


Det snöar kraftigt utanför fönstret när Friedhelm vaknar. Han håller på lite med telefonen innan han går upp för att äta frukost. När han kommer in i köket sitter Nicole på köksbänken och lyssnar på musik i hörlurar. När hon ser sin bror ler hon glatt.
“God morgon!” kvittrar hon och låtsas ta illa upp av sin brors blängande.
“Prata inte med mig” säger Friedhelm bara och ordnar sin frukost. Nicole fnissar och lyckas ge sin bror en puss på kinden innan hon dansar ut ur köket, sjungandes med i musiken hon har i lurarna. Friedhelm äter sin frukost i tystnad och checkar instagram samtidigt som han äter. Han ser att han blivit taggad i ett foto. Det är Sigge som lagt upp en bild på sig själv och Friedhelm från julfesten med captionen “Friends that party together stay together”. Friedhelm skrattar högt för sig själv åt Sigges töntiga caption men ser det som att Sigge inte längre är sur.
“Vill du ses? Vi borde snacka” skriver Friedhelm till Sigge och han får en tumme upp som svar efter bara någon minut.
Sigge kommer hem till Friedhelm vid lunch. De ställer sig för att laga mat och Sigge blir den första att säga något.
“Så, vi går inte i samma klass längre eller?” frågar han lite osäkert. Friedhelm tvekar lite.
“Jag vet fan inte hur det blir alltså” svarar han och drar ut på orden. Sigge nickar, men fokuserar på baconen i stekpannan.
“Så hur har de senaste dagarna varit i skolan?” frågar Friedhelm
“Bra, roligare när du är med dock” svarar Sigge kort.
“Vilka har du hängt med då?”
“Lite olika, men en hel del med Amelie. Hon säger att vi borde skita i dig som slutar” säger Sigge och börjar flina. Han tittar på Friedhelm och skrattar. “Jag älskar verkligen hennes attityd. Du skulle hört hur hon dissade Cecilia i torsdags” fortsätter han och fnissar. “Cecilia satt och pratade med några andra på mattelektionen, och Amelie blev sjukt irriterad och sa helt iskallt åt Cecilia att sluta prata, från andra sidan klassrummet – inför hela klassen” Sigge skrattar och tittar på Friedhelms oförstående ansikte. Han slutar skratta och klappar Friedhelm på axeln.
“Du borde varit där, och jag hoppas att du kommer vara det i fortsättningen. Norra suger”, Sigge ser på sin vän och återgår sedan till att steka bacon. Friedhelm och Sigge hänger under hela eftermiddagen och ilskan gällande skolbytet är bortglömt. När Sigge sen ska hem och går ut genom Friedhelms ytterdörr stannar han upp när han är halvvägs ute. Han vänder sig om.
“Hoppas vi ses på måndag, men oavsett ditt val så står jag bakom det. Sånt som bröder gör”


By