DAGEN ÄR KOMMEN del 21

By on December 21, 2016 in Dagen är kommen - Säsong 1, Julkalender

img_4155

21 december, onsdag
Det är avslutning, och Friedhelm letar upp sin allra fulaste jultröja i garderoben. Han äter frukost i soffan tillsammans med Nicole, samtidigt som de kollar på ett avsnitt Vikings. Nicole jublar högt varje gång någon blir dödad, och Friedhelm blir chockad av sin systers makabra humor. Klockan tickar och Friedhelm inser att han är på väg att bli sen till avslutningen. Han skyndar sig hemifrån och kommer till kyrkan precis i tid. Han möter sin klass utanför. Han låtsas inte om polkagrisen när han möter Sigge, utan hälsar bara som vanligt och börjar sedan snacka med honom och Amelie. Det är mycket folk utanför kyrkan, och alla verkar vara på gott humör.
“Vad ska ni göra på lovet?” frågar Amelie glatt till Friedhelm och Sigge.
“Bara vara hemma typ” svarar Friedhelm. Amelie nickar och vänder uppmärksamheten mot Sigge.
“Och du?”
“Ska till släkten i Norrland, men det är iallafall bättre än plugg” säger Sigge och skrattar lite. Folkmassan börjar röra sig in i kyrkan, och de tre följer med strömmen. Väl inne i kyrkan sätter de sig med resten av klassen och genomlider rektorernas långa tal. Efter körarnas uppträdande är avslutningen över, och alla beger sig till skolan för häng med mentorerna.
“Jag är jävligt orolig för mina mitterminsbetyg…” börjar Sigge på vägen till skolan. Friedhelm skakar på huvudet och skrattar.
“Den enda som har en ordentlig anledning att vara orolig är jag. Mitterminsbetyget spelar ju dessutom ingen som helst roll. Chilla lite” säger Friedhelm till Sigge och de fortsätter upp längs Hantverkargatan. Det blir tyst i några sekunder, innan Friedhelm inser att det kanske är dags att ta upp polkagrisen.
“Jag fick din CandyCane av Amelie” säger Friedhelm lite tvekande och letar efter en reaktion i Sigges ansikte. Sigge rynkar pannan och är tyst i några sekunder innan han ser på Friedhelm. Han ska precis säga något när deras mentor Ann-Kristine kommer ikapp dem.
“Hej på er!” säger hon med ett leende, och hon gör sällskap med dem under resten av vägen till skolan. Det blir inte något till läge att prata om polkagrisen, men Friedhelm märker att Sigge tittar på honom osäkert flera gånger under avslutningen med mentorerna.


By