DAGEN ÄR KOMMEN del 4

By on December 4, 2016 in Dagen är kommen - Säsong 1, Julkalender

img_4155

4 december, söndag

Morgonsolen skiner in genom fönstret. Friedhelm gnuggar sig i ögonen och sträcker sig efter sin mobil. En notifikation står ut bland alla sms från Sigge och meddelanden från gruppchatten. Elin Albertsson har lagt till dig som vän.

Skulle han acceptera? Hon ser ju ändå riktigt jävla bra ut inser han när han väl tänker på det.

Accepterad som vän.

 

“Vad tyckte du om matchen?” frågar Sigge senare på dagen när de två går längs Drottninggatan, påväg mot Buttericks. Det har börjar bli mörkt ute och julbelysningen lyser upp den packade gatan. Någonstans längre bort hörs julsånger.

“Du vet vad jag tycker om sånt där. Bara slöseri med tid.” muttrar Friedhelm och håller upp dörren åt Sigge när de går in i butiken. Som vanligt är det fullt med folk, men Friedhelm har koll på vad han ska ha; en ren-outfit.

“Fyfan vad jag hatar temafester”, gnäller Sigge när han ser prislappen på rendräkten.

“Var glad att du får hänka, och att du får äran att matcha med mig” säger Friedhelm och flinar när Sigge höjer på ögonbrynen i misstycke.

“Aja, nu slipper vi i alla fall gå hit och handla under veckan”

 

När de kommer ut ur butiken ringer Sigges telefon. Friedhelm väntar bredvid medan Sigge pratar och tittar sedan frågande på sin vän.

“Ehm… ja alltså det är klassmys hos Cecilia vid fyra. Du får ju såklart hänka, men jag tror att alla vet att du egentligen inte vill?” säger Sigge lite tvekande och försöker avläsa Friedhelms reaktion.

“Nej jag måste plugga… eller nåt sånt” svarar Friedhelm kort.

“Plugga? Du?” Sigge höjer på ögonbrynen och fortsätter, “Äh, jag fattar, vi ses imorgon”. Sigge ger sin vän en kram och de går sen åt olika håll. När Friedhelm gått några sekunder vänder han sig om och ser Sigges långa, blonda gestalt på väg bortåt längs gatan. Friedhelm ler för sig själv, och tänker att han i alla fall är väldigt glad över att ha någon att snacka med, som inte är fake. Han vänder sig om och går vidare i vintermörkret.


By