DAGEN ÄR KOMMEN del 6

By on December 6, 2016 in Dagen är kommen - Säsong 1, Julkalender

img_4155

6 december, tisdag

Tyskan 8:20 är ett skämt. Hur hade han tänkt när han valt att fortsätta med det i tvåan? Dessutom hade han inte Sigge med sig, eftersom han valt att skippa språk i tvåan. Det fanns i princip ingen han tyckte var skön i tyskagruppen, eller egentligen på hela skolan bortsett från Sigge. Läraren är också en sopa. Plötsligt tystnar alla och blickarna vänds mot Friedhelm, och han inser att läraren ställt en fråga.

“Ich habe keine Ahnung” mumlar han och återgår till att slumra mot väggen längst bak.

Du borde komma hit och hänga med oss istället, snapar William under lunchen.

“Vem skriver du med?” undrar Sigge.

“Äh, kompis från Norra bara” säger Friedhelm avfärdande och återgår till lunchen, men Williams ord etsar sig fast.

 

När dagens sista lektion är över lägger Friedhelm sina böcker i väskan och går mot klassrumsdörren. I öppningen står dock Cecilia och blockerar allas väg ut.

“Kommer ni på Elevkårens julmys nu på föreningstiden?” frågar hon alla som lämnar klassrummet. Hon höjer på ögonbrynen och väntar på ett svar från Friedhelm när han försöker trycka sig förbi.

“Hallå? Kåren har julmys, kommer du eller?” säger hon igen. Friedhelm, som är trött på allt och alla efter en pissig dag orkar inte hålla igen, utan säger vad alla egentligen tycker.

“Jag skulle hellre dö än att gå på ett av kårens event” säger han rakt till Cecilia och trycker sig sedan förbi henne ut ur klassrummet. På vägen ner till skåpen kan han inte låta bli att riva ned några av kårens julmys-affischer och tänka på om inte William har rätt ändå. Norra kanske är mycket bättre.


By