DAGEN ÄR KOMMEN del 7

By on December 7, 2016 in Dagen är kommen - Säsong 1, Julkalender

img_4155

7 december, onsdag

Finns det möjlighet att prova Norra Real inom de närmsta dagarna? Friedhelm synar den avgörande meningen innan han skickar iväg sitt mail till studievägledaren på Norra Real. Han slår ihop sin dator, sätter på sig ytterkläderna och går hemifrån mot skolan. Vanligtvis njuter Friedhelm av sin korta resväg på bara två tunnelbanestationer, men just idag möter han Cecilia och en annan klasskompis redan då han kliver på tunnelbanan. Med lite lätt panik minns han hur han fräst åt Cecilia igår, men låtsas inte om något. Han vänder sig istället till sin andra klasskompis, Amelie.

“Läget?” säger Friedhelm till Amelie och låtsas inte om Cecilias sura blickar. Amelie, en obrydd tjej med långt mörkt hår rycker på axlarna och fnyser.

“Det funkar. Sjukt trött bara,” svarar hon och plockar sedan upp telefonen. Hon håller på med den i några sekunder och visar sedan Friedhelm skärmen. Det är facebookevenemanget för julfesten på fredag.

“Aha…? Jag visste inte att du var bjuden?” säger Friedhelm lite tvekande

“Det är min bästa vän som har festen. Frågan är snarare varför du är bjuden?” kontrar hon och rynkar pannan. Cecilia som varit tyst fram tills nu öppnar munnen för att säga något, men Friedhelm hinner före.

“Min kompis William fixar in mig och Sigge,” svarar han till Amelie och tittar sedan ned på Cecilia med ett undrande ansiktsuttryck.

“Vad är det för fest? Är det någon jag känner som håller i den?” frågar hon med ett stort leende, och hon verkar glömma bort att vara sur på Friedhelm. Amelie blänger på Friedhelm, som blänger tillbaka.

“En kompis som ska ha en fest bara”, säger Amelie sedan avfärdande och tror sig räddas av att de är framme vid Fridhemsplan. Cecilia ger sig dock inte, utan fortsätter utfrågningen när de tre går längs perrongen. Friedhelm ser hur Amelie blir mer och mer irriterad, och han ler för sig själv för att någon annan behöver stå ut med Cecilias tjat. I rulltrapporna träffar han lyckligtvis Sigge, så han låter Amelie gå själv med Cecilia från stationen till skolan.

“Jag pallar inte med Cecilia”, gnäller han bara till Sigge innan han ökar på stegen för att komma bort från henne och Amelie. Det är precis sådana som hon som gör att man vill byta till Norra, tänker han, men blir samtidigt på bra humör av tunnelbaneresan. På fredag blir den första gången som han hänger med någon i klassen utanför skolan, förutom Sigge. Trots hennes attityd, kan inte Friedhelm annat än le åt den okonstlade Amelie.


By