SÖK ZONTAS STIPENDIUM FÖR UNGA KVINNOR

By on February 24, 2017 in Uncategorized

amalia

Engagerade tjejer mellan 16–19 år i Stockholm, verksamma till exempel i någon frivilligorganisation, idrottsförening eller offentligt projekt, kan söka YWPA-stipendier (Young Women in Public Affairs Award). Stockholmsklubbarnas stipendier är på 10 000 kronor per mottagare. Sista ansökningsdag är söndag den 5 mars 2017.

Zonta stärker kvinnans ställning i hela världen

YWPA instiftades 1990 av Zonta International, en organisation med 34 000 medlemmar över hela världen som arbetar för att stärka kvinnans ställning och är rådgivare till EU och FN. Det finns sex klubbar i Stockholm och en på Lidingö som samarbetar om stipendiet. Du ska vara mellan 16–19 år den 1 april 2017 och kan söka även om du får ersättning för ditt engagemang.

Amalia Berglöf tog chansen 2016

Amalia Berglöf, 2017 års stipendiat i Stockholm – varför sökte du?

– Jag satt i styrelsen för Stockholms Elevkårer och gick sista året i gymnasiet, en styrelsekamrat uppmanade mig att söka.

Vad skriver man i ansökan – några tips?

– Jag skrev mer om vad mitt engagemang innebar ansvars- och aktivitetsmässigt och mindre om vilka poster jag hade haft. Tona inte ner vad du kan – glöm alla kanske och skulle kunna!

Var det svårt att skriva ansökan på engelska?

– Ja, det var ganska svårt. Jag sökte inspiration på Zontas webbsidor www.zonta21.org/ i Stockholm, Sverige och internationellt och hittade andra ansökningar och cv-n på engelska.

Vad har stipendierna (Amalia fick flera) inneburit för dig?

– Det betydde mycket för mig att bli sedd och uppmuntrad att fortsätta att engagera mig. Det gör också att jag kan kombinera mitt ideella engagemang med studier till arkitekt (där fokuserar jag på hållbarhet och jämställdhet).

Läs Amalias ansökan här

Gör så här

Här hittar du ansökningsblanketter som ska fyllas i på engelska och postas med referenser till

Zonta International, c/o Anna Odhner, Västmannagatan 22, 11360 Stockholm. Du kan också skanna in en undertecknad ansökan och e-posta till zonta.sthlm.ywpa@gmail.com och komplettera med originaldokument i efterhand.

Mer information

E-posta gärna till zonta.sthlm.ywpa@gmail.com om du undrar över något.


By