Uttalande från elevkåren angående veckans skolstrejker

By on February 13, 2017 in Elevkåren

16731788_1474728622545524_1451850307_o

Den här veckan kommer elever från flera gymnasieskolor i Stockholm att gå ut i strejk. De gör det med anledning av en förestående utvisning av en mongoliskfödd pojke som för närvarande går på Globala gymnasiet på Södermalm, som bott i Sverige i sex år men nu fått avslag på sin asylansökan. Kungsholmens gymnasiums elevkår kommer inte att uppmana er medlemmar att strejka, och inte heller ska vi lägga oss i det enskilda fallet som nu uppmärksammas. Dock uttrycker vi sympati med de som nu säger ifrån på skolor runt om i Stockholm.

För utan att göra ett ideologiskt ställningstagande anser vi att det är fel att utvisa gymnasieelever som gått i skolan i Sverige i flera års tid. Det är ett hårt slag mot vilken skola som helst att bli av med en elev och vän, och det skapar ett tomrum som inte går att fylla. Vi kan bara hoppas att något sådant aldrig ska behöva hända på vår skola, speciellt med tanke på att flera av oss KG:are har kommit från områden drabbade av krig och fattigdom.

Vi önskar därför er som ska strejka på tisdag ett stort lycka till och håller tummarna för att ni kan få vara med och påverka. Vi i elevkåren på KG ska göra vårt bästa för att fortsätta att aktivt kämpa mot orättvisor på vår skola.

 

Påverkansansvarig och lobbyingutskottets ordförande

Astrid Henriksson och Isak Lefvert


By