Meddelande från Valberedningen

By on March 14, 2017 in Uncategorized

soktillstyrelsen

SÖK TILL KZINES STYRELSE!

4/4 är det dags för KZINES årsmöte och valberedningen vill passa på att uppmana alla intresserade att söka till styrelsen. Passion för journalistik, podcasts eller föreningsarbete? Kanske alla tre? Ta chansen att bli en del av en av skolans största föreningar och den kanske allra mysigaste styrelsen! Ingen tidigare erfarenhet inom KZINE? Det viktigaste är inte en lång, fräsig lista med föreningsmeriter (även om det aldrig har skadat någon…) utan ett brinnande intresse.

VILKA SITTER I VALBEREDNINGEN?

Panos Tufexis, ordförande för KZINE 2016/2017, numera hängiven läkarstudent på Karolinska Institutet.

Frida Jansson, radioansvarig för KZINE 2016/2017, för närvarande ute på sitt livs äventyr i Asien, men beger sig i höst till Uppsala.

Alma Fredriksson, svensk chefredaktör för KZINE, 2016/2017, flyttade efter studenten till London och läser där matematik vid Imperial College.

HUR SÖKER JAG TILL STYRELSEN?

Mejla din kandidatur till valberedning@kzine.se senast söndagen 26/3, så återkommer valberedningen snarast med tid för intervju. Kandidaturen skall innehålla svar på följande frågor:

Vem är du och vilken post söker du?
Varför vill du sitta i KZINES styrelse?
Varför söker du till just den här posten?
Vad gör dig till en lämplig kandidat?
Vad vill du åstadkomma inom KZINE?

Alla sökande intervjuas av valberedningen (inga förhör, bara odramatiskt samtal och fika). Intervjuerna kommer i första hand att hållas torsdagen 30/3 och fredagen 31/3. Valberedningens förslag presenteras söndagen 2/4.

VILKA POSTER KAN JAG KANDIDERA TILL?

ORDFÖRANDE – leder alla styrelsemöten, håller ihop styrelsen och har externpolitisk kontakt, t.ex. med Ung Media.
SVENSK CHEFREDAKTÖR – sköter kommunikationen med alla skribenter, korrekturläser och publicerar artiklar på svenska, samt leder webbredaktionen.
ENGELSK CHEFREDAKTÖR – sköter kommunikationen med alla skribenter, korrekturläser och publicerar artiklar på engelska, samt leder webbredaktionen.
WEBMASTER – driver KZINES fina hemsida www.kzine.se, har huvudansvar för sociala medier och leder den administrativa arbetsgruppen.
EKONOMIANSVARIG – tar hand om KZINES pengar, föreslår en budget och söker bidrag. Ekonomiansvarig är också vice ordförande.
RADIOANSVARIG – leder all radioproduktion och ansvarar för studion, samt lyssnar igenom och publicerar alla podcasts.
BILD- och VIDEOREDAKTÖR – filmar och fotograferar, samt leder bild- och videoredaktionen.
SEKRETERARE – för protokoll på mötena och agerar allt-i-allo i föreningen.

Har du några som helst frågor eller funderingar kring styrelseposterna, valberedningens arbete, årsmöte etc. är du mer än välkommen att höra av dig till valberedningen eller nuvarande styrelsen. Vi älskar alla att svara på frågor!


By