GUIDE TILL LÄROVERKSFEJDEN 2017

By on April 25, 2017 in Läroverksfejden

13062892_1085984254808520_345079620922745522_o

Nu är det äntligen dags för KG att visa att vi är det absolut bästa läroverket i Läroverksfejden. Den började redan förra veckan med att KGs dam-och herrlag i fotboll vann alla sina matcher vilket kvalificerade dem till fotbollsfinalerna på Zinkensdamms IP. Denna grymma början på tävlingen kommer förhoppningsvis hålla i sig och leda till att KG vinner titeln som Stockholms bästa läroverk för den femte gången.

Läroverksfejden är en tävling mellan de tre största läroverken i Stockholm; Södra Latin, Kungsholmens gymnasium och Norra Real. Östra Real har tidigare deltagit men drog sig ur tävlingen för två år sen. Den har pågått sen 2009 och KG har sen dess vunnit tävlingen fyra gånger, och i år är det dags igen.

Den första delen är Idrotten, som i sig består av flera olika deltävlingar. Dessa är fotboll, basket, stafett och dragkamp. Tisdag den 25/4 så kommer fotbollsfinalen, dragkampen och stafetten ske på Zinkendamms IP. Allt bedöms av domare och resultaten kommer att publiceras dagen efter, då basketmatcherna spelats.

Den andra deltävlingen är Retoriken som kommer att ta plats en vecka senare i Kungsholmens aula. Skolornas retoriska förmågor testas i tre olika moment; stand up, debatt och individuellt tal.

Estetik är den tredje delen och den äger rum den 10/5 i Södra Latins aula. Alla bidrag i denna deltävling ska tolka temat “hjältar”, och de olika delarna i estetiken är teater, musik, dans, konst, rap battle och poetry slam.

Den sista men kanske absolut mest avgörande deltävlingen är Allmänbildningen som äger rum 17/5 på Norra Real. Den består i sig av tre delmoment, där skolornas lag visar upp sin allmänbildning.

Utöver dessa fyra deltävlingar så finns det även minideltävlingar som innebär att vem som helst från läroverken kan samla poäng till sin skola genom att utföra olika uppdrag.

För att hålla koll på allt som sker kan man använda sig av appen “Läroverksfejden” där man lätt kan följa tävlingen. Där kan man även följa poängställningen. Vi i KZINEs redaktion ser mycket fram emot årets Läroverksfejd och kommer med glädje följa KGs strävan mot vinsten. För vi är Stockholms bästa läroverk, det är ingen tvekan om saken.


By