DAGEN ÄR KOMMEN – Insparken

By on September 13, 2017 in Uncategorized

FullSizeRender

”Friedhelm, attention please!” ropar engelskläraren och väcker liv i Friedhelm som drömt sig bort under dagens sista lektion. De senaste veckorna hade varit fullspäckade av aktiviteter och plugg. Vem var det egentligen som sagt att trean var chill? Klassen hade i alla fall fått en grym start på det sista året, dels kändes stämningen väldigt bra, men sen hade de ju vunnit karnevalen också. Hur härligt att få springa ut först? Inte för att Friedhelm brydde sig så mycket, men Sigge och Amelie var supertaggade, för att inte tala om Cecilia. Hon kunde helt enkelt inte glömma vinsten, utan drog passionerat upp den i varje diskussion. Friedhelm återvänder till verkligheten när läraren säger till honom igen.
”Friedhelm, are you with us?”
Den här gången vänder sig de flesta om i klassrummet och tittar på honom. Han stirrar lite irriterat tillbaka, och blicken fastnar på Sigge som oroat betraktar sin vän.
”Är du ok?” mimar han till Friedhelm, som bara rycker på axlarna och lutar sig mot
klassrumsväggen. 

När lektionen är slut väntar Friedhelm på sina två main hoes utanför klassrummet; Sigge och Amelie. Under de första veckorna har de börjat hänga lite med några andra i klassen och i hemlighet gillar Friedhelm att ett lite större gäng bildats. Dels är det nya ansikten, men även gamla bekanta, såsom Flora och Cecilia, även om Friedhelm anar att Flora egentligen bara är ute efter Sigge. Cecilia å andra sidan verkade genuint intresserad av att hänga, vilket Friedhelm diggade. När Sigge och Amelie kommer ut ur klassrummet går de tre ner mot skåpen.
”Är det inte lite stelt med treor på insparken då?” frågar Amelie som varit lite tveksam till att de ska gå på insparken, men Sigge bara skakar på huvudet.
”Nej det blir kul! Vi går ju dit för att umgås med varandra”, säger Sigge glatt och han får direkt medhåll av Flora. Sigge vänder huvudet mot en av de andra tjejerna de umgåtts med de senaste veckorna.

”Visst kunde vi föra hos dig Matilda?” säger han och Matilda nickar varpå hon slänger med håret i en oblyg gest. Hon är ny i klassen efter att ha varit på utbytesår i Birmingham, men Friedhelm tycker att hon verkar skön. Allesammans går till skåpen, lämnar sedan skolan och bestämmer träff senare på kvällen.

Kvällen hade varit sjukt rolig hittills, med grym stämning hemma hos Matilda, men nu är de alla framme vid Slakthuset. De har ganska nedtonade rymdoutfits allihop, förutom Sigge då som kör foliedräkt från topp till tå. Eftersom de vunnit karnevalen får de gå i VIP-kön, vilket såklart är sjukt uppskattat. Matilda har hunnit bli rejält packad, även om hon nu allvarsamt övar på att se nykter ut inför vakterna.
”Kolla’rå, visst ser jag normal ut?” frågar hon och drar i Friedhelm. Hon har målat stjärnor i hela ansiktet och ler glatt. Friedhelm skrattar och nickar samtidigt som de kommer fram till vakterna och snabbt blir visiterade innan de slussas in i lokalen. Det är trångt, varmt och väldigt hög musik.
”LAJF” ropar Sigge och drar med sig Flora och Cecilia upp mot takterassen och de andra hänger på. Där är det mycket folk, mycket 01or alltså, och de griper tag i varandras armar för att inte försvinna in i folkmassan. Plötsligt petar ett bekant finger Friedhelm i sidan. Han vänder sig om och ser sin syster Nicole. Hon flinar belåtet och svänger ut med i handen i en gest mot personen som står bredvid. Friedhelm känner genast igen Hildur, som uttryckslöst tittar på honom. Nicole blir den första att ta till orda.
”Här är hon! Poängjakt och så vidare, du vet. Vi får extra för treor. Kör igång” bubblar hon ur sig och backar sedan fnissandes tillbaka in i folkmassan. Friedhelm står kvar med Hildur, men bredvid honom står även den välförfriskade Matilda. Hon lägger först blicken på Hildur, sedan blicken på Friedhelm innan hon åter tittar på Hildur. Sedan spricker hon upp i ett leende.
”Extrapoäng för treor? Jag bjuder på den” fnissar hon. Friedhelm hinner knappt tänka innan hans fulla vän haffar den snygga 01an. Fan också.


By