Trött på tunga artiklar? Här kommer lite lätta recept!

By on September 18, 2017 in Recept

Frukost

Trött på tunga artiklar? Här kommer lite lätta recept!

Havregrynsgröt med jordgubbar, kokos och nötsmör

Förläng sommaren lite genom att toppa den höstiga gröten med färska jordgubbar för en lyxig start på dagen! En supergod frukost som håller dig mätt ändå fram till lunch.

Du behöver:

 • 1 dl havregryn
 • 1 dl mandel-/havremjölk
 • 1 ½ dl vatten
 • Färska jordgubbar
 • Nötsmör (jag använde jordnötssmör)
 • Banan
 • Valnötter, mandlar
 • Kokoschips
 • Salt, kanel, honung

Gör såhär: Blanda havregryn, mandelmjölk och vatten. Tillsätt salt och kanel efter smak. Låt koka upp och sänk temperaturen. Rör om tills gröten fått önskad konsistens och häll upp den i en skål. Skiva färska jordgubbar och banan som du sedan toppar gröten med. Strössla över kokoschips och nötter. Avsluta med en klick nötsmör och ringla över lite honung. Klart!

Smoothiebowl på jordgubbar och mango

Smoothiebowls går att variera i all oändlighet. Mixa valfria bär och toppa med det du hittar i skafferiet så får du garanterat en god och fräsch frukost. Nedan följer ett förslag på en mumsig kombination. Testa, du kommer inte att bli besviken!

Du behöver:

 • Frysta jordgubbar
 • Fryst mango
 • ½ banan
 • Kvarg/yoghurt
 • En skvätt mjölk
 • Kanel, kardemumma
 • Toppings: banan, blåbär, mandlar, valnötter, pumpafrön, kokoschips, russin

Gör såhär: Mixa frysta jordgubbar, mango, banan, kvarg/yoghurt och mjölk till en slät smoothie. Variera mängden kvarg/yoghurt och mjölk utefter önskad konsistens. Häll upp i en skål och toppa med valfria godsaker. Mitt förslag är banan, blåbär, nötter, kokoschips, pumpafrön och russin. Smaklig måltid!

Chiapudding med nicecream, granola och jordnötssmör

Pom och Flora i all ära men med den här frukosten får du samma brunchkänsla hemma. Vill du lyxa till det lite extra mycket under en sovmorgon eller bara ladda upp inför en extra tuff skoldag så är detta receptet till framgång.

Du behöver:

 • 1 ½ dl mandel-/havremjölk
 • 2 msk chiafrön
 • Kanel, honung
 • Fryst banan
 • Frysta hallon och/eller blåbär
 • Färsk banan
 • Granola
 • Jordnötssmör
 • Valnötter

Gör såhär: Förbered chiapuddingen kvällen innan genom att blanda mjölk, chiafrön, lite honung och kanel i en skål. Ta fram på morgonen och rör runt tills du får en krämig konsistens. Nicecream: mixa fryst banan, frysta bär och en gnutta honung tills du fått en glassliknande smet. Toppa chiapuddingen med din nicecream, skivad banan, granola, valnötter och jordnötssmör. Jag lovar dig att det kommer bli magiskt gott!

 


By