VAKTERNAS OACCEPTABLA BETEENDE PÅ INSPARKEN

By on September 14, 2017 in Columns

nattklubb

Det stockar sig i halsen. Hon står och huttrar för att det är så kallt och mascaran rinner längs med kinderna. Många nyktra och fridfulla personer har blivit utslängda på godtyckliga villkor under insparkskvällen. En av dem är Simone, som jag ställer mig och pratar med.

Hon fick ingen chans att bevisa sin oskyldighet genom ett blåstest eller dylikt – för det fanns inget, utan det var endast ett tomt hot från Skolfests sida. Hon blev utkastad för att vakten tyckte att “hon såg full ut”. Simone fick inte ens hämta ut sin mobil, plånbok eller jacka från garderoben – och hennes vän fick från början inte ens komma ut till henne. Hon trodde att hon inte skulle kunna ta sig hem. Medan hennes vänner var där inne och festade, blev hon istället oacceptabelt behandlad och var maktlös ute på gatan klockan 23:47.

Detta var en av de många oacceptabla incidenterna under insparken 2017. Vi är många som har antingen varit vittne till respektlösa handlingar utförda av vakter, eller så har vi själva blivit utsatta.

Samma kväll flockades det med människor runt toaletterna. En vakt lutade sig mot väggen och höll ett skarpt öga på alla som gick in och ut. Ett flertal vittnen berättade om hur vakten plötsligt började gå allt för nära dörrarna. Han började kika in genom springorna för att kunna se vad varje person gör på toaletten – något som inte alls är okej.

Under kvällen försökte många av oss förtränga vakternas intensiva blickar, konstanta frågeställningar och överdrivna övervakning på dansgolvet. Inte ens på toaletten fick man andas ut, utan vi blev övervakade som om vi vore kriminella.

Insparken ska vara en minnesvärd kväll – vilket det var. Dock inte den typ av minnesvärdhet man egentligen ska associera en insparksfest med. Istället för dans, skratt och nöje förvandlades mångas kväll till paranoia, orättvis behandling och gråt. Skolfest bör stå till svars för detta då varken kåren eller vi elever finner detta acceptabelt.

*Simone är en pseudonym då personen i början av texten har valt att vara anonym.

KOMMENTAR:  KZINE står inte för några av åsikterna presenterade i texten, utan det är författarens verk.


By