SÖK ZONTAS STIPENDIUM FÖR UNGA KVINNOR

By on November 5, 2017 in Uncategorized

amalia-414x620

Engagerade tjejer mellan 16–19 år i Stockholm, verksamma till exempel i någon frivilligorganisation, idrottsförening eller offentligt projekt, kan söka YWPA-stipendier (Young Women in Public Affairs Award). Stockholmsklubbarnas stipendier är på 10 000 kronor per mottagare. Sista ansökningsdag är onsdag den 10 januari 2018.

Zonta stärker kvinnans ställning i hela världen

YWPA instiftades 1990 av Zonta International, en organisation med omkring 30 000 medlemmar över hela världen som arbetar för att stärka kvinnans ställning och är rådgivare till EU och FN. Det finns sex klubbar i Stockholm och en på Lidingö som samarbetar om stipendiet. Du ska vara mellan 16–19 år den 1 april 2018 och kan söka även om du får ersättning för ditt engagemang.

Amalia Berglöf tog chansen 2016

  • Amalia Berglöf, 2017 års stipendiat i Stockholm – varför sökte du?

– Jag satt i styrelsen för Stockholms Elevkårer och gick sista året i gymnasiet, en styrelsekamrat uppmanade mig att söka.

  • Vad skriver man i ansökan – några tips?

– Jag skrev mer om vad mitt engagemang innebar ansvars- och aktivitetsmässigt och mindre om vilka poster jag hade haft. Tona inte ner vad du kan – glöm alla kanske och skulle kunna!

  • Var det svårt att skriva ansökan på engelska?

– Ja, det var ganska svårt. Jag sökte inspiration på Zontas webbsidor www.zonta21.org/ i Stockholm, Sverige och internationellt och hittade andra ansökningar och cv-n på engelska.

  • Vad har stipendierna (Amalia fick flera) inneburit för dig?

– Det betydde mycket för mig att bli sedd och uppmuntrad att fortsätta att engagera mig. Det gör också att jag kan kombinera mitt ideella engagemang med studier till arkitekt (där fokuserar jag på hållbarhet och jämställdhet).

Gör så här

Ansökningsblanketter hittar du på www.zonta21.org under fliken Stipendier. Fyll i din ansökan på engelska och posta den tillsammans med dina referenser senast den 10 januari 2018 till Zonta International, c/o Malin Engstedt, Lindhagensterrassen 9,

112 18 Stockholm. Du kan också skanna in en påskriven ansökan och mejla den till zonta.sthlm.ypwa@gmail.com och komplettera med originaldokument i efterhand.

Mer information

Om du har frågor – mejla gärna till zonta.sthlm.ypwa@gmail.com.

 


By