DAGEN ÄR KOMMEN del 12

By on December 12, 2017 in Dagen är kommen - Säsong 2, Julkalender

dagenarkommen2017

12e december, tisdag

Dagen är här. Friedhelm blir tvungen att ta farväl av sin pappa i hallen och det känns himla jobbigt. Pappa kramar om sin son och sen går Friedhelm ut genom dörren, påväg till skolan. Han har en klump i magen och blir glad när han träffar Matilda på Fridhemsplan, som förstående ger honom en kram. De går mot skolan och det regnar blötsnö i morgonmörkret – de börjar 8:20. Fysiklabben är lagom rolig och rätt snabbt drar Friedhelm upp luvan och sätter sig längst bak. Flora kommer fram och sätter sig bredvid.

“Sitter du här och är sur?” säger hon och flinar. Friedhelm skakar på huvudet och suckar.

“Nejdå allt är bra. Hur är det med dig och Sigge?” säger Friedhelm och tittar upp på Flora som satt sig ovanpå bänken framför.

“Bra! Han är så himla mysig” säger Flora och Friedhelm nickar lite med ett litet leende. Övriga klassen är i främre änden av klassrummet och lyssnar på läraren som pratar om något. Friedhelm tar tillfället i akt. I stunden känns det rätt.

“Du vet att han är gay?” säger han och letar efter en reaktion från Flora. Hon säger inget på några sekunder, utan tittar ut genom fönstret.

“Varför tror du det?” säger hon efter ett tag och fortsätter att titta ut genom fönstret. Friedhelm skakar på huvudet.

“Han är min bästa vän, jag vet.”

“Det är ändå inte upp till dig att berätta” suckar Flora och reser sig från bänken, varpå hon går ut ur klassrummet. Friedhelm ser hur Amelie och Matilda tittar efter Flora och sen på Friedhelm med frågande ansiktsuttryck. Friedhelm skakar på huvudet.

 

Under lunchen äter Friedhelm med Amelie och Matilda. Sigge har den andra labbhalvklassen och dessutom verkar han fortfarande vara lite sur över vad som hänt under helgen. Friedhelm berättar för Amelie och Matilda vad han sagt till Flora under lektionen. Matilda som inte vetat något innan blir förvånad.

“Men han verkar ju kär?” säger hon oförstående. Friedhelm skakar på huvudet.
“Jag tvivlar på att det är på riktigt” svarar han och Amelie säger emot.

“Sigge kanske har förändrats?” utbrister hon, men Friedhelm tror inte på det. Han reser sig och går därifrån. Ingen fattar.

 

I korridoren möter han Flora. Hon går fram till honom.

“Möt mig vid kårrummet 14:30” viskar hon i hans öra och går därifrån.

Friedhelm gör som hon säger. Han vet vad hon vill ha.


By