DAGEN ÄR KOMMEN del 14

By on December 14, 2017 in Dagen är kommen - Säsong 2, Julkalender

dagenarkommen2017

14e december

Friedhelm kommer till skolan med en klump i magen även denna morgon. Han hade försökt ringa Sigge flera gånger under gårdagskvällen men inte fått något svar. Inte heller Matilda eller Amelie svarade. Efter dagens första lektion springer Friedhelm ikapp Matilda i korridoren. Hon ler lite ansträngt.

“Matilda, hej, vad händer?” säger han och hon skakar på huvudet.

“Friedhelm… prata med Sigge” svarar hon bara och går vidare. Han vänder sig om och försöker urskilja de blonda lockarna ur folkmassan. Efter ett tag ser han Sigge och väntar in honom. Sigge stannar upp i någon millisekund innan han fortsätter fram i korridoren, med avsikt att passera Friedhelm, som dock kliver fram i hans väg.

“Sigge, vi måste prata” börjar Friedhelm och drar Sigge åt sidan. De står tysta i några plågsamma sekunder och väntar tills alla i klassen gått förbi dem i korridoren. När korridoren blivit så gott som tom vänder Sigge blicken mot Friedhelm med en anklagande min.

“Vad vill du?” frågar Sigge.

“Be om ursäkt”svarar Friedhelm med en suck. Han tittar ledset på sin vän.

“Du kom aldrig att tänka på att jag faktiskt skulle kunna gilla Flora?” fräser Sigge och får ett upprört ansiktsuttryck.

“Du gillade du mig…” börjar Friedhelm men Sigge fnyser.

“Hur nu det gick till. Och vad spelar det för roll?” säger Sigge och sänker ljudnivån när han märker hur någon lite längre bort i korridoren tittar nyfiket.

“Jag trodde bara…”

“Du trodde fel” avslutar Sigge och går därifrån. Friedhelm springer ikapp.

“Sigge, förlåt. Jag borde inte berättat för Flora” säger han och tar tag i Sigges arm.

“Rör mig inte. Det fanns ingen anledning för dig att göra som du gjorde” säger Sigge sammanbitet och fortsätter därifrån.

“Jag var avundsjuk på att du bara var med henne” ropar Friedhelm efter honom. Nu är korridoren tom så han bryr sig inte om hur högt det låter.

“Fuck off” ropar Sigge tillbaka.


By