DAGEN ÄR KOMMEN del 16

By on December 16, 2017 in Dagen är kommen - Säsong 2, Julkalender

dagenarkommen2017

16e december, lördag

Friedhelm, Amelie och Matilda sover till tolv. Sen tycker Amelie att det får räcka, så hon sätter på hög musik tills Friedhelm reser sig oroligt för att grannarna ska höra. Som om de skulle höra dock, det bor döva gamlingar både ovanför, under och bredvid Friedhelms lägenhet. Han gör misstaget att nämna det för en halvsovandes Matilda. Hon öppnar uppspelt ögonen.

“Vi har fest! Ikväll!” utbrister hon och reser sig ur sängen. Friedhelm är inte lika övertygad.

“Familjen har inte flyttat än, de är ju bara borta över helgen” försöker han men Matilda ger sig inte. Det slutar med att Friedhelm blir tvungen att göra ett facebook-evenemang samtidigt som de tre äter frukost. Förvånansvärt många tackar ja på kort tid så direkt efter frukosten/lunchen börjar förberedelserna. Friedhelm har haft hemmafest förut, men den var inte sjukt stor. Nu känner han ett starkt begär av att faktiskt plocka undan saker innan folk kommer. Det går snabbare än väntat, så efter bara en timme bestämmer sig trion för att gå ut på stan. Det är mycket folk på gatorna i jakt på julklappar och annat. Friedhelm myser.

 

Kring nio kommer de närmsta vännerna till Friedhelm, Amelie och Matilda. Efter det börjar folk trilla in gradvis och allt eftersom fylls lägenhet av musik och glada människor. Friedhelm hälsar på folk han aldrig träffat, men Matilda verkar känna allihopa. Plötsligt dyker dock två kända ansikten upp i hallen. Sigge och Flora har kommit. Friedhelm går dit och de tre tittar på varandra i tystnad några sekunder.

“Tänkte du ha fest utan mig?” säger Sigge sen.

“Trodde inte att du ville komma” svarar Friedhelm långsamt och granskar paret. Flora säger inget, utan glider förbi Friedhelm in i lägenheten för att hälsa på några andra. Sigge och Friedhelm står kvar ensamma.

“Förlåt, okej? Men ni verkar ju fortfarande vara tillsammans” säger Friedhelm. Sigge nickar.

“Vänner?” säger han och nu är det Friedhelm som nickar. De kramas och går sen in till vardagsrummet där Matilda precis börjat göra masken på golvet, påhejad av en mängd jublande personer.


By