DAGEN ÄR KOMMEN del 17

By on December 17, 2017 in Dagen är kommen - Säsong 2, Julkalender

dagenarkommen2017

17e december, söndag

Friedhelm vaknar i sin vardagsrumssoffa. Han blir förvånad när han inser hur många det är som sovit över. Så tyst som möjligt tar han sig till köket, där Matilda sitter, nyduschad och med en kopp te. Hon skiner upp i ett stort leende.

“God morgon!” kvittrar hon och Friedhelm gapar av förvåning. Med tanke på hur seg hon varit morgonen efter fredagsutgången var detta något av ett mirakel.

“Det var hur kul som helst igår Friedhelm! Och fatta att du kan göra det här närsomhelst när din familj flyttat på riktigt!” fortsätter Matilda samtidigt som Friedhelm börjar ordna frukost. En efter en kommer folk in i köket och slår sig ned vid bordet, eller köksbänken allteftersom köket fylls. Sist men inte minst kommer Sigge och Flora in i köket.

“Hej! Jag visste inte att ni sov över?” säger Friedhelm och paret tittar på varandra och skrattar.

“Vi sov i badkaret” säger Flora och de andra skrattar.

 

Efter frukosten tar sig folk hemåt och Friedhelm inser för sent hur alla egentligen bara smitit från städningen. Han får smått panik när han inser att hans mamma och systrar kommer hem om två timmar, men med hjälp av tre tappra personer går det ganska snabbt. Föga förvånande är det Amelie och Matilda som stannat kvar, och så en kille från deras klass som heter Joel. Friedhelm är dock rätt övertygad om att Joel bara stannat kvar för att få umgås med den förföriska Matilda snarare än att vilja torka upp mystiska pölar från golvet. Hursomhelst, så sätter de igång musik och plockar snabbt undan allt. På mindre än en timme är allt som nytt, och de bestämmer sig för att ta en tur till stan. Eller ja, Amelie och Friedhelm gör det. Matilda måste verkligen hem och efter bara några minuter säger Joel att han också måste hemåt. Så när Amelie och Friedhelm kommer in till Hötorget är det bara de två. När de gått omkring och kollat i butiker en stund tar Amelie Friedhelms hand. I julbelysningens sken går de hand i hand och tusen olika tankar hinner passera genom Friedhelms huvud. Betyder det här något? Har hon haft känslor för honom hela tiden? De går från Hötorget ned till Kungsträdgården. Vid skridskobanan stannar de och i mörkret vänder sig Amelie om och tittar på Friedhelm. Hon ställer sig på tå och närmar sig Friedhelm.

“Jag gillar dig fortfarande” viskar hon långsamt i hans öra. Friedhelm vet inte vad han ska svara. Hjärtat slår på högvarv. Han har någon helt annan än Amelie i tankarna.


By