DAGEN ÄR KOMMEN del 5

By on December 5, 2017 in Dagen är kommen - Säsong 2, Julkalender

dagenarkommen2017

5e december, tisdag

Det bästa med tisdagar är att man slutar hyfsat tidigt tycker Friedhelm, som efter skoldagens slut 14:20 går och sätter sig på Morelli tillsammans med Sigge. Det är tomt, så de kan sitta vid fönsterbordet. Inom kort går Cecilia och Flora förbi, och vid synen av Sigge kan inte Flora hålla sig från att gå in och ansluta sig till fikat. Hon ler glatt och tittar ömt på Sigge samtidigt som hon sätter sig ned vid deras bord.

“Nämen är ni här?” säger hon med så dåligt pokerface att Friedhelm frustar lite mitt i kaffedrickandet. Han hatar kaffe egentligen, men Sigge bjöd ju så vad gör man. Han lyssnar på Sigges och Floras konversation om vädret, kåren, hersbymatchen och allt mellan himmel och jord. Ganska snabbt känner han sig dock överflödig och tar fram telefonen ur fickan. Han går in på sitt senaste apptillskott – Tinder. Under fysiklektionen hade Matilda propsat på att han skulle ladda ned det eftersom att “roligare app finns inte”. Matilda hade med glädje visat sina matchningar för Friedhelm som med rynkad panna lyssnade på hennes prat om att stilla sitt bekräftelsebehov. Egentligen tycker han att Tinder verkar väldigt ytligt, men ja han kanske kan fatta att Matilda tycker att det är en kul grej. Han swipear mest vänster, men då och då dyker det upp en pingla i flödet som får sig ett högersvep. Friedhelm är så inne i tindrandet att han inte märker hur Flora ställt en fråga. Sigge säger till honom och han tittar upp.

“Öh va?”

“Jo jag frågade om du och Amelie är tillsammans igen?” säger Flora och Friedhelm ser att hon egentligen inte alls bryr sig utan bara pratar med honom för att Sigge gillar det.

“Nej vadårå?” svarar han och lägger motvilligt undan telefonen.

“Jo det var någon som sa att ni börjat träffas igen?” säger hon lite trevande och Friedhelm rynkar på ögonbrynen i irritation. Vad han och Amelie gjorde var väl ingen annans business.

“Vem sa det?” frågar han.

“Ehm kommer inte ihåg men Cecilia kanske? Anki? Eller var det du Sigge?” svarar Flora och tittar frågande på Sigge som skakar på huvudet. Friedhelm har svårt att tro att Sigge någonsin skulle skvallra om honom med någon annan, och att klassens anonyma Anki skulle veta något eller bry sig om hans fritid kändes inte heller troligt. Eftersom att han inte hade snackat med någon annan än Sigge om söndagsmyset antog han att Amelie hade berättat för någon, men Cecilia? Varför skulle de ha snackat om det?

 

På kvällen chillar Friedhelm i vardagsrumssoffan framför TVn, efter att ha skällt ut Nicole då han upptäckt att hon har Tinder. Hon nekade såklart, men eftersom att han fått upp hennes profil i flödet var det lagom lyckat. Med en Game of Thrones-referens hade hon sedan slängt ut honom från sitt rum, så han hade hamnat i soffan. Friedhelm kollar halvt på TV, snapar halvt och tindrar halvt. Plötsligt får han upp Matildas profil på appen och naturligtvis superlikear man sina vänner. Det blir en matchning, och Friedhelm skriver ett “Tjena kexet” varpå han nöjt lägger sig ned i soffan. I köket hör han hur mamma nynnar på julsånger, och utanför faller små små snöflingor.


By